Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Εχασε τη ζωή του πριν από τρία χρόνια στην Λιβύη. Ομως ο εξαιρετικός φωτορεπόρτερ Κρις Χόνδρος (φωτ.), ελληνοαμερικανικής καταγωγής, παραμένει ζωντανός μέσα από τις λήψεις του. Μια επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες του δημοσιεύονται στην έκδοση με τίτλο «Testament». Mε θητεία στα δυσκολότερα μέρη του κόσμου και στις πιο άγριες μάχες, ο Χόνδρος εκτός από φωτογραφικό ταλέντο είχε και το χάρισμα να γράφει. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στο εξωτερικό και γνωρίζει ήδη επιτυχία.

…Με χτένισμα άφρο, πολύ διαφορετικός απ’ ό,τι τον θυμόμαστε, έκανε το come back του ο τραγουδιστής Πρινς, στο Παρίσι. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση έγινε στον αγώνα τένις με πρωταγωνιστή τον Ραφαέλ Ναδάλ, στην πόλη του Φωτός. Ο ποπ σταρ που φορούσε ζιβάγκο, γυαλιά ηλίου και κράταγε και σκήπτρο, φαίνεται ότι διατηρεί την ενεργητικότητά του στα 55 του χρόνια και ετοιμάζεται μάλιστα να επιστρέψει στη σκηνή με μια σειρά ήδη ανακοινωμένων εμφανίσεων στο Λονδίνο.

…Στην αποκάλυψη ότι ο σπουδαίος Ιρλανδός λογοτέχνης Τζέιμς Τζόις έπασχε από σύφιλη προχώρησε καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Σε αυτήν αποδίδονται τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο συγγραφέας του θρυλικού «Οδυσσέα» με την όρασή του αλλά και η μερική παράλυση στο δεξί του χέρι. Ο μελετητής Κέβιν Μπέρμινγκχαμ έφτασε στη «διάγνωσή» του ύστερα από ενδελεχή μελέτη των συμπτωμάτων που παρουσίαζε κατά καιρούς ο Τζόις σε συνδυασμό με τα φάρμακα που του χορηγούνταν για την αντιμετώπισή τους

…Ενα ακόμα λαμπερό όνομα προστέθηκε στον κατάλογο με το καστ της νέας επανεκκίνησης του διαστρικού έπους «Star Wars» που ετοιμάζεται διά χειρός J.J. Abrams. Πρόκειται για την ταλαντούχα Λουπίτα Νιόνγκο, η οποία έκλεψε φέτος την παράσταση -και βραβεύτηκε με Οσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου- χάρη στην ερμηνεία της στο «Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος». Οπως είναι λογικό έπειτα από τέτοια επιτυχία, η καριέρα τής μέχρι πρότινος άγνωστης 28χρονης ηθοποιού έχει απογειωθεί και η συμμετοχή της στην πολυαναμενόμενη ταινία της Disney έρχεται να το επιβεβαιώσει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT