Πρόσωπα: Ο Ολιβερ Στόουν προετοιμάζει ταινία για τον Σνόουντεν

Πρόσωπα: Ο Ολιβερ Στόουν προετοιμάζει ταινία για τον Σνόουντεν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Την προετοιμασία της ταινίας για τον Εντουαρντ Σνόουντεν και το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της NSA που συγκλόνισε τον πλανήτη έχει ξεκινήσει ο Ολιβερ Στόουν (φωτ.). «Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ιστορίες της εποχής μας», δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ενώ το φιλμ θα βασιστεί σε βιβλίο του δημοσιογράφου του Guardian Λουκ Χάρτινγκ για την υπόθεση. Στην παραγωγή θα συνεργαστούν ακόμα και άλλοι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας η οποία ήταν άλλωστε εκείνη που δημοσιοποίησε την ιστορία του Σνόουντεν εξαρχής.

…Μουσείο στην Καρλσρούη της Γερμανίας εκθέτει το «κομμένο αυτί» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σε ένα τουλάχιστον ασυνήθιστο κόνσεπτ που συνδυάζει τέχνη και επιστήμη. Το τεχνητό όργανο αποτελείται από ζωντανά κύτταρα και δημιουργήθηκε με βάση δείγμα ιστού που παρείχε ένας μακρινός απόγονος του αδερφού του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου. Ο τελευταίος, ως γνωστόν, είχε κόψει ο ίδιος το αυτί του το 1888 στην Αρλ της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας από τις ψυχικές κρίσεις που τον ταλαιπωρούσαν.

…Τον «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ ανεβάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού με τον βαρύτονο Διονύση Σούρμπη στον ομώνυμο ρόλο. Οπως ανακοινώθηκε δε, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Λυρική προσφέρει 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους για τη γενική δοκιμή της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουνίου.

…Ενας ιδιωτικός ντετέκτιβ είναι ο πρωταγωνιστής του νέου μυθιστορήματος μυστηρίου της Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ που θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία στις 19 Ιουνίου. Η διάσημη συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» αποκάλυψε πρόσφατα λεπτομέρειες της πλοκής του βιβλίου της το οποίο φέρει τον τίτλο «Silkworm» και ασχολείται με το θέμα των παρακολουθήσεων και της προσβολής της ιδιωτικότητας από τα μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, θα φέρει την υπογραφή του «Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ» που αποτελεί ψευδώνυμο της Ρόουλινγκ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT