Πρόσωπα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης

Παρούσα δηλώνει η Ελλάδα στο 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λοκάρνο από 6 έως και 16 Αυγούστου με την ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα  (φωτ.) «A Blast». Η ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, με τα γυρίσματα να έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πιερία, αλλά και στο Αμβούργο. Την παραγωγή στηρίζουν το ελληνικό και το ολλανδικό κέντρο κινηματογράφου, τα κέντρα κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας-Βεστφαλίας και το γαλλογερμανικό κανάλι ZDF/ARTE. Πρωταγωνίστρια στη δεύτερη κινηματογραφική απόπειρα του Τζουμέρκα, η Αγγελική Παπούλια.

…«Μελίνα Μερκούρη» θα ονομάζεται πλέον, πολυσύχναστη λεωφόρος στο κέντρο της πόλης Μονς του Βελγίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έλαβε αυτή την απόφαση με σκοπό να τιμήσει την αξέχαστη Μελίνα, η οποία είχε εγκαινιάσει τον θεσμό των πολιτιστικών πρωτευουσών στην Ευρώπη το 1983. Η βελγική πόλη θα ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2015.

…Με προορισμό τη Νέα Υόρκη αναχωρεί η τελευταία παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο «Still Life Σίσυφος», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εγχώρια μετά τις 17 sold out παραστάσεις που ολοκληρώθηκαν στις 22 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το Still Life θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Watermill Center Summer Benefit Gala στις 26 Ιουλίου έπειτα από πρόσκληση του Ρόμπερτ Γουίλσον.

…Συμβόλαιο ύψους 1,7 εκατομμυρίων υπέγραψε η μέταλ μπάντα «Unlocking the Truth» που αποτελείται από 13χρονα παιδιά με τη δισκογραφική εταιρεία SONY για 6 άλμπουμ. Τα μέλη του γκρουπ, τα οποία κατάγονται από το Μπρούκλιν, ανακάλυψε ο ντράμερ του Ερικ Κλάπτον, Στιβ Τζόρνταν στο πάρκο Washington Square της Νέας Υόρκης το 2012. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πολλά υποσχόμενο γκρουπ άνοιξε τη συναυλία των Guns n’ Roses στο Λας Βέγκας και συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Coachella.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT