Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης

Πολυτάλαντος και δημοφιλής, ο ηθοποιός Τζέφρι Χόλντερ (φωτ.), που έμεινε στην ιστορία ως ο «κακός» στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές πνευμονίας. Χαρακτηρίστηκε «γίγαντας της τέχνης», καθώς γοήτευε το κοινό με τον χορό του, την ερμηνεία του στην οθόνη αλλά και τα εικαστικά έργα που δημιουργούσε αυτός ο πολυσχιδής καλλιτέχνης, που είχε γεννηθεί στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Στο μιούζικαλ «Αννι» (1982) είχε παίξει τον ρόλο του Punjab.

…Εθνικός θησαυρός,  ιδιαίτερα τιμητικός χαρακτηρισμός, και αυτό το εύσημο απέδωσε ο πρόεδρος του American Film Institute σερ Χάουαρντ Στρίνγκερ, στον πολυτάλαντο ηθοποιό Στιβ Μάρτιν. Ο διάσημος κωμικός θα τιμηθεί με το βραβείο συνολικής προσφοράς που δίνεται ετησίως από το American Film Institute σε ένα δημιουργό ευρείας προσφοράς. «Ο Στιβ Μάρτιν είναι αρχετυπικός Αμερικανός», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η δουλειά του προσδιορίζεται εξ ολοκλήρου από τον ίδιον, γιατί αυτός γράφει τους ρόλους». Ο Στιβ Μάρτιν έχει ήδη τιμηθεί με βραβείο Emmy, τέσσερα Grammy, ένα Kennedy Center Honour και ένα τιμητικό Οσκαρ.

…Mεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας κινείται η νέα ταινία με τίτλο «Little Dancer», που φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περίφημη μπαλαρίνα που είχε ποζάρει για τα έργα του Εντγκάρ Ντεγκά. Τον Γάλλο ζωγράφο ενσαρκώνει ο βραβευμένος Αμερικανός ηθοποιός Boyd Gaines και τον ρόλο της μπαλαρίνας ερμηνεύει η Rebecca Luker. H ταινία, παραγωγή του Kennedy Center, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ουάσιγκτον στις 6 Οκτωβρίου.

…Αύριο, Πέμπτη, στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδος, θα ανακοινωθεί το Νομπέλ Λογοτεχνίας 2014. Συνδεθείτε με το www.nobelprize.org και παρακολουθήστε το countdown λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση. Και φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, φέρεται ως υποψήφιος ο Χαρούκι Μουρακάμι, ο διάσημος Ιάπωνας συγγραφέας. Τα προγνωστικά, όμως, σχεδόν, πάντα διαψεύδονται, αν και θα του άξιζε το Νομπέλ. Πολλοί «μεγάλοι» είναι στον προθάλαμο χρόνια τώρα, όπως ο Ροθ ή ο Κούντερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT