Πρόσωπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Στην Αθήνα έφθασε χθες η διάσημη δικηγόρος και σύζυγος πλέον του Τζορτζ Κλούνεϊ κ. Αμάλ Αλαμουντίν (φωτ.) χωρίς να κάνει δηλώσεις. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα την συναντήσει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας μαζί με τους Βρετανούς νομικούς κ. Ν. Πάλμερ και Τζ. Ρόμπερτσον. Αύριο η ομάδα των νομικών θα  συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

…Καθιερώθηκε ως καλλιτέχνης από τα μικρά, ευαίσθητα έργα του. Γεννημένος το 1941 στις ΗΠΑ, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, το Νέο Μεξικό και το Μέιν. Ομως, απ’ ό,τι φαίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του Ρίτσαρντ Τατλ θα είναι στην Πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου. Στο κολοσσιαίο Turbine Hall έφτιαξε μια γιγαντιαία εγκατάσταση από 2.500 τ.μ. υφάσματος. Σε εκρηκτικό κόκκινο και πορτοκαλί, το έργο κλέβει την παράσταση και τα βλέμματα. Ο εικαστικός που χρησιμοποιεί πληθώρα εκφραστικών μέσων, έχει χρησιμοποιήσει πολύ συχνά το πανί ως πρώτη ύλη για τις δημιουργίες του. Αποφάσισε να αλλάξει την κλίμακά του, θεωρώντας ότι ο χώρος αυτός απαιτεί ειδικό χειρισμό.

…Επειτα από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια είναι δύσκολο να πάρει κανείς την απόφαση να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ποτέ όμως δεν είναι αργά, ειδικά αν έχεις μια φωνή που ξεχωρίζει.  Η Κρίστιν Μακβί που έγινε παγκόσμια γνωστή με τους Fleetwood Mac, ξαναγύρισε στο συγκρότημα ύστερα από όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Και η επανένωση έχει ενθουσιάσει τους θαυμαστές τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δε 71χρονη τραγουδίστρια δεν περίμενε τόσο θερμό καλωσόρισμα από το κοινό και τον Τύπο.

…«Στον χορό, όταν έχεις περάσει το 40ό έτος της ηλικίας σου, είσαι δεινόσαυρος». Αυτό δηλώνει η πρίμα μπαλαρίνα του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, η οποία ετοιμάζεται να δώσει μια αποχαιρετιστήρια παράσταση το Σάββατο. Η Γούντι Γουέλαν έχει ήδη κλείσει τα 47 και έχει κατακτήσει το πιο απαιτητικό κοινό στον κόσμο. «Δεν θα είναι το τέλος», λέει σε συνέντευξή της στους New York Times, προσθέτοντας ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει αλλά και να πάρει από τον χορό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT