Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές του εμφανίσεις ήταν στο «Κουρδιστό πορτοκάλι», την ταινία που σκηνοθέτησε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ο Γουόρεν Κλαρκ (φωτ.) «έφυγε» χθες σε ηλικία 67 ετών, στον ύπνο του, ύστερα από σύντομη μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο ηθοποιός είχε κερδίσει τη δημοφιλία του κυρίως μέσα από τηλεοπτικές σειρές. Αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο στην υποκριτική ήταν η οντότητα του χαρακτήρα που καλούνταν να ενσαρκώσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε απορρίψει πολλές προτάσεις για να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χόλιγουντ.

…Yπάρχει άνθρωπος που μπορεί να ζήσει χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Η ηθοποιός της σειράς «Hunger Games», Τζένιφερ Λόρενς, η οποία έπεσε μάλιστα θύμα χάκερ που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο γυμνή της φωτογραφία, υπογραμμίζει στην εφημερίδα Guardian ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα social media, ούτε θα ήθελε ποτέ να αποκτήσει. «Δεν είμαι καλή με τα κινητά τηλέφωνα και με την τεχνολογία. Ηδη τα βρίσκω σκούρα με τα emails. Φανταστείτε να είχα και Twitter», δηλώνει με ειλικρίνεια. Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι ηθοποιοί το χρησιμοποιούν για να δημοσιοποιήσουν και την παραμικρή τους σκέψη και βέβαια για να κρατούν τους θαυμαστές τους σε ενημερωτική εγρήγορση.

…Ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν από τέχνη γνωρίζουν το όνομα του Ιάπωνα καλλιτέχνη Τακάσι Μουρακάμι. Και αυτό επειδή σχεδίασε μια σειρά από τσάντες για τη Louis Vuitton, με τα αναγνωρίσιμα σχέδιά του. Τώρα όμως ο εικαστικός, που έγινε γνωστός για το lifestyle, καταπιάνεται με το θέμα της Φουκουσίμα. Στην γκαλερί Gagosian της Νέας Υορκης οι μορφές του, που μοιάζουν με καρτούν, πρωταγωνιστούν σε πιο ζοφερά θέματα.

…Εργα Μονέ, Ντεγκά αλλά και Πικάσο συμπεριλαμβάνονται στη λαμπρή δωρεά που θα καταλήξει στο Low Angeles County Museum of Art. Τη γενναία αυτήν απόφαση πήρε ο διάσημος μεγιστάνας του Χόλιγουντ Τζέρι Περέντσιο, που στα 83 του χρόνια αποφάσισε να συνδέσει το όνομά του με μια μεγάλη πράξη ευεργεσίας. Η αξία των έργων υπολογίζεται σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT