Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Πληγωμένη από τις φήμες ότι δέχτηκε πιέσεις για να εκδώσει το «χαμένο» δεύτερο μυθιστόρημά της 60 χρόνια μετά το «Οταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» αισθάνεται η 88χρονη Χάρπερ Λι  (φωτ.), σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Τόνια Κάρτερ. Την περασμένη εβδομάδα, η ανακοίνωση πως η συνέχεια του εμβληματικού πρώτου βιβλίου της Λι αναμένεται τον ερχόμενο Ιούλιο ενθουσίασε τους θαυμαστές της ανά τον κόσμο, αλλά έγινε δεκτή με καχυποψία από τον Τύπο, με ορισμένα άρθρα να κάνουν λόγο για «χειραγώγηση». Η κ. Κάρτερ υποστηρίζει ότι ανακάλυψε τυχαία το χειρόγραφο του «Go Set a Watchman», το οποίο γράφτηκε τη δεκαετία του 1950, ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα της Αμερικανίδας συγγραφέως.

Μία συναυλία στο Παλλάς θα δώσει, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αποχαιρετιστήριας περιοδείας της με τίτλο «Merci», η Ζιλιέτ Γκρεκό, την Κυριακή 1η Μαρτίου. Σύντροφος του Μάιλς Ντέιβις, σύζυγος του Μισέλ Πικολί, αγαπημένη του Σαρτρ, φίλη του Μπορίς Βιαν και του Ζαν Κοκτό, η Γαλλίδα ερμηνεύτρια έγινε γνωστή τόσο για την αισθησιακή φωνή της όσο και για τη σκέψη της, καθώς το όνομά της ταυτίστηκε με το κίνημα των υπαρξιστών. Προπώληση στο τηλέφωνο 211-10.00.365 και στο www.ticket365.gr.

Αν και μόνο μια μικρή μερίδα του τηλεοπτικού κοινού το έχει αντιληφθεί, οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς «The Simpsons» τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα μαθηματικά – πράγμα καθόλου τυχαίο, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι έχουν σπουδάσει μαθηματικά, φυσική ή πληροφορική. «Τα μυστικά μαθηματικά των Simpsons» είναι ο πρωτότυπος τίτλος της διάλεξης που θα δώσει την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, στο Hub, ο πολυβραβευμένος Βρετανός συγγραφέας Simon Singh. Το ομότιτλο βιβλίο του Singh κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τραυλός.

Με αφορμή την άφιξή του στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός συνεδρίου για το έργο του, ο σημαντικός Γάλλος στοχαστής Jean-Luc Nancy θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πού πηγαίνει η δημοκρατία» και συνομιλητές νέους καθηγητές, φοιτητές, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Την Τρίτη 3 Μαρτίου στο Free Thinking Zone.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT