Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η κάποτε διακεκριμένη πιανίστα Anne Naysmith (φωτ.) ζούσε στους δρόμους του δυτικού Λονδίνου. Το 2002, οι δημοτικές αρχές απομάκρυναν το αυτοκίνητο όπου είχε καταφύγει όταν οικονομικές δυσκολίες την ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σπίτι της, όμως κανένας δεν κατάφερε να την πείσει να εγκατασταθεί σε κάποιον ξενώνα για αστέγους. Με αφορμή την είδηση του θανάτου της σε τροχαίο δυστύχημα, η τοπική κοινωνία, τα ΜΜΕ και η μουσική κοινότητα της Βρετανίας απέτισαν φόρο τιμής στην ταλαντούχα μουσικό.

Την αποχώρησή του από το σατιρικό δελτίο «The Daily Show» προανήγγειλε ο κωμικός Τζον Στιούαρτ, 16 χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας του με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Comedy Central. «Μέσα στην καρδιά μου ξέρω πως ήρθε η στιγμή να αναλάβει κάποιος άλλος», δήλωσε λίγο πριν από το τέλος της εκπομπής της Τρίτης, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τους λόγους, ούτε την ακριβή ημερομηνία της αποχώρησής του. Στα χρόνια της «θητείας» του, η τηλεθέαση του διάσημου «Daily Show» ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια θεατές.

Τον «Αίαντα», την πρωιμότερη από τις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή, διαβάζουν οι ηθοποιοί Αμαλία Μουτούση και Γιώργος Γάλλος, σε μια εκδήλωση με τη συμμετοχή του μεταφραστή του έργου, Δημήτρη Ν. Μαρωνίτη, και συνοδεία πρωτότυπης μουσικής του Δημήτρη Καμαρωτού. Η συγκεκριμένη μετάφραση επρόκειτο να ανέβει σε παράσταση από τον Λευτέρη Βογιατζή, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Γάλλο. Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Νανόπουλος, είναι προσκεκλημένος του Εθνικού Θεάτρου στο επόμενο «Συμπόσιο του Μήνα», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στην κεντρική σκηνή του Εθνικού. Στην ομιλία του, με θέμα ««Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα – Η παράλληλη ανατροπή στη Φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο», ο κ. Νανόπουλος θα επιχειρήσει μια περιήγηση στα «παράλληλα σύμπαντα» των τεχνών και των φυσικών επιστημών και εν συνεχεία θα συζητήσει με το κοινό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT