Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Το ταλέντο του εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, ιδιαίτερα κάθε φορά που βγαίνουν στη δημοσιότητα έργα του, τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά. Ο λόγος για τον Φράνσις Μπέικον (φωτ.), του οποίου δύο άγνωστες αυτοπροσωπογραφίες πρόκειται να βγουν στο σφυρί. Αποτελούσαν μέρος μιας συλλογής τα τελευταία 40 χρόνια και μόνοι οι ειδικοί ήξεραν την ύπαρξή τους. Είναι ζωγραφισμένα το 1975, μετά την αυτοκτονία του εραστή του ζωγράφου. Αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατομμύρια στερλίνες το καθένα και τα κέρδη θα πάνε στα παιδιά του συλλέκτη, που αποφάσισαν να τα πουλήσουν.

(…) Yπήρξε ο επιτυχημένος συνθέτης πίσω από τραγουδιστές που ήταν ιερά τέρατα. Τα δικά του τραγούδια έκαναν δημοφιλείς τον Ελβις Πρίσλεϊ και τον Φρανκ Σινάτρα. Ο Σιντ Τέπερ έφυγε πριν από λίγες ημέρες, σε ηλικία 96 ετών. Ηταν εκείνος που είχε υπογράψει πολλές από τις συνθέσεις που ακούστηκαν σε ταινίες που πρωταγωνίστησε ο «Βασιλιάς» και προκάλεσε υστερία. Ο Τέπερ πέθανε κοντά στους δικούς του, στο σπίτι του στο Μαϊάμι.

(…) Η ζωή της οικογένειας Καρντάσιαν φαίνεται να τροφοδοτεί συνέχεια τη δημοσιότητα. Δεν είναι μόνο τα χιλιάδες δολάρια που χρεώνει η Κιμ για κάθε τουίτ που ανεβάζει αναφορικά με κάποιο προϊόν ή το γεγονός ότι οι Αρμένιοι τους υποδέχθηκαν ως εθνικούς ήρωες στο Ερεβάν, επειδή αναφέρονται στο θέμα της Γενοκτονίας. Τώρα, όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον θετό πατέρα, Μπρους Τζένερ που άλλαξε φύλο και δηλώνει δημοσίως πως νιώθει υπέροχα ως γυναίκα. Ο τέως ολυμπιονίκης και μάνατζερ έχει ήδη δώσει στον Τύπο τις πρώτες φωτο.

(…) «Εφυγε» νωρίς από τη ζωή, αλλά ο μύθος της εξακολουθεί να οικοδομείται. Ενα ντοκιμαντέρ που βγήκε μετά τον θάνατό της και αποτελεί μια πρώτη καταγραφή της ζωής της έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Η οικογένεια της Εϊμι Γουαϊνχάουζ  αντέδρασε έντονα στο εγχείρημα που πρόκειται να προβληθεί στο επερχόμενο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών. Οι γονείς της λένε πως οι δημιουργοί του παραπλανούν το κοινό για τα γεγονότα που σημάδεψαν τον βίο της και έφεραν το πρόωρο τέλος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT