Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Τα φώτα της δημοσιότητας στο παιδικό βιβλίο! Στον Βρετανό εικονογράφο και συγγραφέα Chris Riddell (φωτ.) δόθηκε ο τίτλος του Childrens Laureate (ενός είδους πρέσβη για την παιδική λογοτεχνία) που δίνεται κάθε δύο χρόνια σε έναν συγγραφέα ή εικονογράφο που έχει διακριθεί στην παιδική λογοτεχνία. Ο Κρις Ρίντελ τονίζει ότι θα εστιάσει στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας του ευρύτερου κοινού. «Εχετε χέρια; Μπορείτε να κρατήσετε ένα μολύβι; Αν έχετε και ένα μπλοκ, ανοίξτε το και ξεκινήστε κάνοντας μια γραμμή, μια κουκκίδα, οτιδήποτε. Μετά, πάρτε τη γραμμή μια βόλτα, όπως έλεγε ο Paul Klee, ξεχάστε τον φόβο σας να ζωγραφίσετε και απλώς κάντε το», λέει ο Ρίντελ ανακοινώνοντας παράλληλα ότι καθημερινά θα δημιουργεί μια ζωγραφιά που θα ανεβαίνει στο Ιντερνετ.

(…) Μια ιδιωτική συλλογή 21 έργων τέχνης εμπνευσμένων από το αμερικανικό δολάριο, η οποία περιλαμβάνει κάποια έργα του Αντι Γουόρχολ, πρόκειται να δημοπρατηθούν από τους Sotheby’s στο Λονδίνο. Ο ειδικός της σύγχρονης τέχνης του οίκου Sotheby’s, James Sevier, ανέφερε ότι τα χρήματα ήταν ένα από τα βασικά θέματα στη δουλειά του Γουόρχολ. Το έργο του «One Dollar Bill» του 1962 είναι ένα από αυτά που θεωρείται ότι θα πουληθεί αντί εκατομμυρίων τον Ιούλιο στη δημοπρασία.

(…) Ενας διακεκριμένος ψυχαναλυτής, o Joseph Knobel Freud  (φωτ.) θα έρθει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα. Αφορμή το βιβλίο του «Γονείς: μια διαρκής πρόκληση» που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη (17/6, 7 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

(…) Το πρώτο της σενάριο για την ταινία «Fantastic Beasts and Where to Find Them» ολοκληρώνει αυτή την περίοδο η συγγραφέας του Χάρι Πότερ J.K. Rowling, η οποία έχει δώσει πολλά στοιχεία για τη νέα της αυτή δουλειά στους φίλους της στο Twitter. Ο ήρωας του έργου, Newt Scamander, είναι ένας μάγος/ζωολόγος που θα συναντήσει τους πρώην μαθητές του σε μια αμερικανική σχολή μάγων. Η συγγραφέας υπονοεί ότι η σχολή αυτή είναι υπαρκτή, ιστορική και βασίζεται στον πολιτισμό των ιθαγενών Αμερικανών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT