Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Ο διάσημος Big Band μουσικός James Last  (φωτ.) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στη Φλόριντα. Ο Τζέιμς Λαστ ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’60 κάνοντας ηχογραφήσεις με την μπάντα του. Στη Βρετανία δημιούργησε εβδομήντα πέντε άλμπουμ και στο αποκορύφωμα της πορείας του κυκλοφορούσε δύο άλμπουμ τον μήνα. Τον Μάρτιο που μας πέρασε, ο Τζέιμς Λαστ έδωσε δύο τελευταίες συναυλίες στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

(…) Ευχάριστα νέα για το φιλόμουσο κοινό! Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η ηχογράφηση του νέου ψηφιακού δίσκου του Λεωνίδα Καβάκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το καινούργιο του cd, που τιτλοφορείται «Encores», θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τη δισκογραφική εταιρεία Decca και αναμένεται με ενθουσιασμό. Ο δίσκος περιλαμβάνει αγαπημένες «μουσικές μινιατούρες» του διάσημου Ελληνα βιολονίστα, μεταγραφές για βιολί ή βιολί και πιάνο αυτοτελών κομψοτεχνημάτων που είχαν αρχικώς γραφτεί για σόλο όργανα ή συνδυασμούς οργάνων από συνθέτες όπως οι Τσαϊκόφσκι, Ντε Φάλια, Στραβίνσκι, Παγκανίνι κ.ά.

(…) Μυστηριώδης απώλεια. Το κείμενο του νέου βιβλίου, συνέχεια της τριλογίας των «Πενήντα αποχρώσεων του γκρι» της E L James χάθηκε από τον εκδοτικό οίκο του Random House και η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες, καθώς είναι πιθανόν οι κλέφτες να πουλήσουν αποσπάσματά του. Το βιβλίο που ξαναδιηγείται το πρώτο μέρος της τριλογίας μέσα από το βλέμμα του Κρίστιαν Γκρέι πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Η συγγραφέας ανέφερε ότι χιλιάδες αναγνώστες της είχαν γράψει ζητώντας να ακούσουν την άποψη του Κρίστιαν, δηλαδή την άλλη πλευρά της ιστορίας…

(…) Στο Λονδίνο θα δοθεί αύριο η πρεμιέρα της ταινίας «The Look of Silence» του Joshua Oppenheimer. Πρόκειται για το δεύτερο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη με θέμα τις ομαδικές δολοφονίες που έγιναν στην Ινδονησία τη δεκαετία του ’60 και την αδίστακτη εκμετάλλευση από τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Η ταινία, λέει χαρακτηριστικά ο Οπενχάιμερ, «προκαλεί τους δολοφόνους να αντιμετωπίσουν την ενοχή τους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT