Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Από τις πιο συμπαθείς φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας  απεβίωσε χθες έχοντας υπηρετήσει μεγάλο αριθμό ρόλων. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού, ο Γιώργος Βελέντζας «ήταν ο παντοτινός δευτεραγωνιστής». Πρωτοεμφανίστηκε το 1948 και το 2011 έπαιξε για τελευταία φορά στο Εθνικό. Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΘΒΕ με το οποίο συνεργαζόταν από το 1979.

(…) Μια αγαπημένη μας ηθοποιός σε έναν νέο ρόλο, αυτή τη φορά πίσω από την κάμερα! Ο λόγος για την Κέιτ Μπλάνσετ η οποία πρόκειται να σκηνοθετήσει μια νέα τηλεοπτική σειρά στην αυστραλέζικη τηλεόραση με τον τίτλο «Stateless». Η σειρά βασίζεται στην ιστορία της Cornelia Rau, μια Γερμανοαυστραλής γυναίκας που κρατήθηκε αδίκως σε φυλακές της Αυστραλίας ως παράνομη μετανάστρια. Την ώρα που στη χώρα γίνονται έντονες συζητήσεις για τους μετανάστες, η Μπλάνσετ, η οποία δεν είναι γνωστό ακόμη εάν θα παίξει στη σειρά, φαίνεται να επέλεξε το πιο επίκαιρο θέμα για το ντεμπούτο της.

(…) Η Ιρλανδία σχεδιάζει να τιμήσει τον μεγάλο συγγραφέα της, Μπράιαν Φρίελ  με ένα μεγάλο, διεθνές φεστιβάλ που θα απλωθεί και στην περιοχή του Μπέλφαστ. Ο 86χρονος Μπράιαν Φρίελ, πεζογράφος αλλά και σημαντικός θεατρικός συγγραφέας, είναι ένας «εθνικός θησαυρός», όπως δήλωσε και ο Μπιλ Κλίντον, θαυμαστής του συγγραφέα και υποστηρικτής του φεστιβάλ, το οποίο θα διευθύνει ο Σον Ντόραν.

(…) Ο ρόλος του «κακού» στο επόμενο επεισόδιο της σειράς «Πόλεμος των Αστρων» προσφέρθηκε στον βραβευμένο με Οσκαρ Μπενίσιο ντελ Τόρο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Wrap, οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, όμως ο γνωστός ηθοποιός είναι ψηλά στις προτιμήσεις των παραγωγών και του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ράιαν Τζόνσον. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Μάιο του 2017 και αποτελεί το δεύτερο μέρος της νέας τριλογίας «Πόλεμος των Αστρων» της Ντίσνεϊ, η οποία αγόρασε τη Lucasfilm από τον δημιουργό της κινηματογραφικής σειράς, Τζορτζ Λούκας, το 2012, έναντι τεσσάρων δισ. δολαρίων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT