Πρόσωπα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Eίναι από τους συμπαθέστερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η ερμηνεία του σε πολλές ταινίες δεν έχει βρει αναγνώριση μόνον από την Ακαδημία Κινηματογράφου αλλά και από τους θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο. Ομως, η μοίρα φέρθηκε σκληρά στον Μόργκαν Φρίμαν, του οποίου η εγγονή βρέθηκε μαχαιρωμένη σε ένα δρόμο του Μανχάταν. Η 33χρονη Εντίνα Χάινς (φωτ.) υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματα που έφερε στο σώμα της από μαχαίρι. Για την πράξη αυτή συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης ένας τριαντάχρονος άνδρας, ο Λαμάρ Ντάβενπορτ, με τον οποίο είχε σχέση η άτυχη κοπέλα.

(…) Θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της δεκαετίας του ’60. Από τα δικά του χέρια βγήκαν άλμπουμ των Τζόνι Κας, Μπομπ Ντίλαν και Λέοναρντ Κοέν. Η αίσθησή του για τη μουσική εθεωρείτο μοναδική. Ο Μπομπ Τζόνστον πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, στο Νάσβιλ των ΗΠΑ. Ηταν μια εμβληματική μορφή της μουσικής βιομηχανίας, μιας και δεν είχε μόνο γνώση της τεχνολογίας, αλλά δημιουργούσε μια ολόκληρη ατμόσφαιρα μέσα από το στούντιο έτσι ώστε να τρυγήσει ό,τι καλύτερο είχαν οι συνθέτες και οι μουσικοί.

(…) Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της Ισπανίας, ο Ραφαέλ Τσίρμπες. Τιμημένος στην πατρίδα του με το Βραβείο Κριτικών (2013) και το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2014), ο Τσίρμπες είναι ο συγγραφέας που πέρασε στη λογοτεχνία την οικονομική κρίση της Ευρώπης με έναν τρόπο βαθιά ρεαλιστικό και ανθρωπιστικό. Το βραβευμένο μυθιστόρημά του «Στην άκρη του γκρεμού» –μια ανατομία της κρίσης– κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

(…) Εχει μεγάλες περγαμηνές και πολύτιμη εμπειρία. Και τώρα θα αναλάβει επικεφαλής της ορχήστρας του μουσικού φεστιβάλ της Λουκέρνης, το οποίο είχε μείνει ακέφαλο από τότε που ο Κλάουντιο Αμπάντο, ο οποίος ίδρυσε τον θεσμό, «έφυγε» από τη ζωή το 2014. Ο Ρικάρντο Σεϊγί, ο οποίος έτρεφε πολύ μεγάλο σεβασμό για τον τελευταίο και με τον οποίο είχε συνεργαστεί στενά, τώρα θα πατήσει στα χνάρια του σε μια από τις δυσκολότερες αποστολές της καριέρας του. Aλλωστε, σε ηλικία μόλις 20 ετών είχε γίνει βοηθός του στη Σκάλα του Μιλάνου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT