Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Οι συγγραφείς δεν είναι βέβαια σταρ του Χόλιγουντ. Ομως η καθημερινότητά τους είναι κάτι που τελικά αφορά τους αναγνώστες των βιβλίων τους. Ο Χαρούκι Μουρακάμι (φωτ.) παρουσίασε σε στήλη βρετανικής εφημερίδας το γραφείο στο οποίο εργάζεται, συνοδεύοντας τις φωτογραφίες με σχόλια για τα αντικείμενα. Ετσι μπορούμε πλέον να τον φανταζόμαστε να εργάζεται παρέα με μια κούπα που έχει την ελβετική σημαία και δύο μολυβοθήκες με κίτρινα καλοξυσμένα μολύβια.

(…) Οσο και αν η Μαντόνα κατέχει την τέχνη της μεταμόρφωσης και της συνεχούς ανανέωσης της εικόνας της, ένας είναι ο πρώτος διδάξας. Ο Ντέιβιντ Μπόουι ενέπνευσε τον καθηγητή πανεπιστημίου Γουίλ Μπρούκερ να περάσει έναν χρόνο προσπαθώντας να ενσαρκώσει όλες τις περσόνες που επινόησε ο τραγουδιστής στα σαράντα χρόνια της καριέρας του. Οχι μόνο θα ντύνεται, π.χ., όπως ο Ζίγκι, αλλά θα υιοθετήσει τις διατροφικές συνήθειες που είχε τότε ο τραγουδιστής, θα ζει στα ίδια μέρη που ζούσε ο Μπόουι, θα διαβάζει τα ίδια βιβλία. Ο Μπρούκερ, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κίνγκστον, ειδικεύεται στις πολιτισμικές σπουδές.

(…) H αλήθεια είναι ότι όλος ο κόσμος τον ξέρει σαν ροκ σταρ. Φαίνεται όμως ότι μπορεί να είναι πολύ καλός φίλος και σύμβουλος. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός Εντουαρτ Νόρτον , ένας από τους καλύτερους ρολίστες του αμερικανικού κινηματογράφου, τόνισε πως έχει πάρει τρομερές συμβουλές από τον Μπρους Σπρίνγκστιν. «Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος που έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του», είπε ο ηθοποιός για το μουσικό του ίνδαλμα.

(…) Οι κριτικές διχάζονται και κανείς δεν είναι ακόμα εις θέσιν να πει αν αξίζει να δει την παράσταση. Βέβαια οι περισσότεροι θεατές -κυρίως γυναίκες- πηγαίνουν για να απολαύσουν τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως πρωταγωνιστή στον «Αμλετ». Οι μεγάλες λονδρέζικες εφημερίδες πάντως έχουν δημοσιεύσει αντικρουόμενα άρθρα για την ερμηνεία του τηλεοπτικού Σέρλοκ, που έχει σπάσει τα ταμεία. Παρότι ο Κάμπερμπατς έκανε παράπονα στο κοινό για τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT