Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Με το σημαντικότερο βραβείο που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους καλλιτέχνες, το National Medal of Arts θα τιμηθεί ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Stephen King  (φωτ.), ο οποίος θα παραλάβει το βραβείο του αύριο (10/9) από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο Στίβεν Κινγκ, συγγραφέας πολλών bestsellers, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και διεισδυτικούς συγγραφείς της εποχής του, ο οποίος συνδυάζει έναν μοναδικό τρόπο αφήγησης με μια εις βάθος ανάλυση της ανθρώπινης φύσης.

…Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του Rocky Horror Show στο Λονδίνο ο Richard O’ Brien  δημιουργός του επιστρέφει για να ερμηνεύσει τον ρόλο του αφηγητή σε μια σειρά παραστάσεων που θα δοθούν από τις 11 έως τις 19 του μήνα στο London Playhouse Theatre. Το ροκ εν ρολ μιούζικαλ που γιόρτασε το 2014 τα σαρακοστά του γενέθλια έκανε πρεμιέρα στο London Royal Court Theatre με τον Ο’ Μπράιαν τότε να παίζει τον Riff Raff.

…Εντονη συνεχίζει να είναι η αντίδραση του διάσημου Βρετανοϊνδού γλύπτη Sir Anish Kapoor για τον βανδαλισμό του αμφιλεγόμενου γλυπτού του στο Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία. Τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου το γλυπτό σκεπάστηκε με σλόγκαν μερικά από τα οποία είναι αντισημιτικά. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το γλυπτό με τίτλο «Dirty Corner» βανδαλίζεται, η πρώτη ήταν τον περασμένο Ιούνιο όμως καθαρίστηκε. Ο Ανις Καπούρ ανέφερε ότι έχει πάρει το θέμα προσωπικά και ότι μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να το αφήσει όπως είναι για να υπάρχει απόδειξη του μίσους.

…«Πώς κάποιος μπορεί να συνεχίσει να κάνει τέχνη χωρίς να νιώθει σαν απατεώνας» είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ομιλίας που θα δώσει την ερχόμενη Τρίτη (15/9) στον χώρο των πρότζεκτ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια, 8 μ.μ.) ο Olav Westphalen καλλιτέχνης και καθηγητής στο Royal Institute of Arts της Στοκχόλμης. Ο Γουεστφάλεν θα μιλήσει για τις συνθήκες και τις αντιφάσεις της συμμετοχής στα κινήματα του avant-garde, στηριζόμενος στα πιο πρόσφατα επεισόδια της ιστορίας της τέχνης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT