Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Με τον Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο τιμήθηκε ο Γάλλος σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ  (φωτ.) στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Ταβερνιέ στο παρελθόν έχει παρουσιάσει δύο ταινίες του στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου έχει κερδίσει την Αργυρή Αρκτο το 1974 και τη Χρυσή το 1995. Εκτός από το τιμητικό βραβείο που του απονεμήθηκε, ήταν ο φιλοξενούμενος σκηνοθέτης στο τμήμα Venice Classics, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά ξεχασμένων ταινιών.

…Μια άλλη πλευρά ενός σταρ των Μπιτλς! Ο λόγος για τον Ρίνγκο Σταρ, ο οποίος χθες παρουσίασε στη National Portrait Gallery του Λονδίνου το βιβλίο του «Photograph». Οχι πίσω από τα ντραμς αλλά πίσω από τον φακό, ο Ρίνγκο Σταρ άνοιξε τα αρχεία του για να μοιραστεί 250 φωτογραφίες που δεν έχουν ξαναδεί τη δημοσιότητα. Αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, τους Μπιτλς αλλά και τη μετέπειτα πορεία του. «Λατρεύω τις φωτογραφίες όταν συνδυάζονται και δείχνουν διαφορετικές στιγμές της ζωής σου. Εκείνο τον καιρό δεν σκέφτηκα ότι θα υπήρχε ποτέ ένα ολόκληρο βιβλίο με φωτογραφίες μου», είπε μεταξύ άλλων ο Ρίνγκο Σταρ.

…Μια «παραβολή» για όλες τις ηλικίες είναι το τρίτο μυθιστόρημα του γνωστού σταρ του Χόλιγουντ Ιθαν Χοκ  (φωτ.) με τίτλο «Rules for a Knight». Ο ηθοποιός και πλέον συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο του περιγράφει την ιστορία ενός ιππότη από την Κορνουάλη ο οποίος γράφει στα παιδιά του προτού ξεκινήσει για τη μάχη. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τον εκδοτικό οίκο Hutchinson.

…Στο Βουλευτικό Ναυπλίου θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή (18/9, 7 μ.μ.) ο γνωστός Βρετανός καθηγητής Θεωρίας της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού Τέρυ Ηγκλετον  για να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη (16/9, 7 μ.μ.) ο Ηγκλετον θα δώσει ομιλία στην Αθήνα στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT