Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Η οχυρωμένη Μονή Δαφνίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και τα πλέον προβεβλημένα βυζαντινά μνημεία και έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1990. Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (φωτ.) την επισκέφθηκε χθες, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων αναστήλωσης, συντήρησης και ανάδειξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Η υπουργός διαπίστωσε με μεγάλη ευχαρίστηση ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα συντήρησης.

(…) Στο Παρίσι, στο Παλέ ντε Σπορ, οι συναυλίες του Σαρλ Αζναβούρ, που άρχισαν ήδη και θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι ένα από τα γεγονότα της εποχής που μαρτυρούν την αντοχή και τη μοναδικότητα ενός φαινομένου. Η κοσμοσυρροή είναι η απόδειξη. Ο Σαρλ Αζναβούρ είναι πλέον 91 ετών, αλλά συνεχίζει ακμαίος και κερδίζει τον θαυμασμό. Επειτα από τέσσερα χρόνια αποχής και μετά μια παγκόσμια περιοδεία, έχει επιστρέψει ακμαίος και παρουσιάζει τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ με τίτλο «Encores».

(…) Φέρει ένα «βαρύ» επίθετο μιας και ο πατέρας του είναι ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες στον κόσμο. Βέβαια, η τύχη δεν ήταν πάντα τόσο ευγενική με την οικογένεια, καθώς η μητέρα του έπεσε θύμα απαγωγής ενώ έχασε σε τροχαίο τον μικρότερο αδελφό του. Ο Χουάν Κάρλος Μποτέρο είναι καταξιωμένος συγγραφέας με καριέρα που ξεκίνησε πριν από περίπου μια 20ετία. Ο γιος του Κολομβιανού γλύπτη μόλις εξέδωσε ένα βιβλίο για την τέχνη του πατέρα του, Φερνάντο.

(…) Και από το ένα διάσημο τέκνο σε ένα ακόμη. Ο πατέρας της υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ και η μητέρα της μεσουρανεί αυτήν τη στιγμή στο πολιτικό στερέωμα. Ομως η Τσέλσι Κλίντον έχει αποφασίσει να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή της. Εγραψε ένα βιβλίο –το πρώτο της– με τίτλο «It’s your world» (Είναι ο κόσμος σου, ελληνιστί). Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 10 έως και 14 ετών. Στόχος της είναι να τα βοηθήσει να βρουν την κλίση τους και να είναι σε θέση να την υποστηριξουν αργότερα στη ζωή τους. Εκείνη προφανώς τα κατάφερε…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT