Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

«Δεν νομίζω πως είναι ταιριαστό να με αποκαλούν “κορίτσι του Μποντ”· ίσως θα ήταν καλύτερο το κυρία/γυναίκα του Μποντ [Βond lady/woman]». Αυτό δήλωσε πρόσφατα η Μόνικα Μπελούτσι (φωτ.), η οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Ντάνιελ Κρεγκ στο «Spectre», τη νέα πολυαναμενόμενη εκδοχή του Πράκτορα 007. Η 51χρονη ηθοποιός είναι η πρώτη που αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο, όντας μεγαλύτερη από τον συμπρωταγωνιστή της, γεγονός που περιποιεί τιμή στον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, οποίος δεν ακολούθησε την πεπατημένη κάποιας νεαρής σταρ. Αλλωστε η Μπελούτσι «βάζει κάτω» τις περισσότερες…

(…) Διθυραμβικές είναι, ως επί το πλείστον, οι κριτικές για τον νέο δίσκο υπό τον τίτλο «Honeymoon» της Λάνα ντελ Ρέι. Η αλήθεια είναι πως η ποπ τραγουδοποιός με τους πολλούς θαυμαστές αλλά και τους εξίσου πολλούς «εχθρούς» παραδίδει αυτή τη φορά ένα άλμπουμ περισσότερο ώριμο και ποικίλο από τα δύο προηγούμενα. Το σημαντικότερο από όλα, αγνοεί την «ανάγκη» για μεγάλα χιτ -κάτι που δεν ισχύει για τις δουλειές άλλων συναδέλφων της- στοχεύοντας μάλλον στην αρτιότητα του συνόλου. Και δικαιώνεται.

(…) Μια ενδιαφέρουσα ομιλία την ερχόμενη εβδομάδα (2/10) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Megaron Plus. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Ντάνι Ρόντικ, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Διδάγματα από εμπειρίες άλλων χωρών». Ο Ντάνι Ρόντρικ θα εστιάσει στις αρχές που μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για έναν «οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων» σε χώρες όπως η Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη 7.30 μ.μ. Διανομή δελτίων από τις 4.30 μ.μ.).

(…) Από τις πιο «βρετανικές» μορφές του αγγλικού θεάτρου, ο σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας Ντέιβιντ Χέαρ κατάγεται από τη βαθιά επαρχιακή Αγγλία των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων. Λένε ότι η Αγγλία του 1950 είναι εξαφανισμένη στον χρόνο όπως ακριβώς και η Αγγλία της Βικτωρίας. Ενας λόγος παραπάνω για να έχουμε τη χαρά να διαβάσουμε τα απομνημονεύματά του στο νέο του βιβλίο «The Blue Touch Paper».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT