Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης

Μόλις 30 δευτερόλεπτα διαρκεί το μουσικό κλιπ της Adele (φωτ.), που ακούστηκε τo βράδυ της Κυριακής στη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος του βρετανικού «X Factor», χωρίς καμία συνοδευτική πληροφορία. Ωστόσο, οι θαυμαστές της δηλώνουν βέβαιοι ότι το τραγούδι προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ της διάσημης ερμηνεύτριας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου.

(…) Ενα εξαιρετικό και βραβευμένο φιλμ κινουμένων σχεδίων γίνεται ακόμη καλύτερο χάρη στην απαγγελία ποίησης από τον σπουδαίο Νικ Κέιβ. Το «The Cat Piano» από την Αυστρία τοποθετείται σε μια πόλη όπου οι γάτες… τραγουδούν. Καθώς μια σκοτεινή φιγούρα αρχίζει να απάγει τους κατοίκους, η «γαλάζια» γάτα κάνει ό,τι μπορεί για να τους σώσει. Ο Αυστραλός τραγουδοποιός χαρίζει τη φωνή του στον ανάλογο χαρακτήρα, με αποκορύφωμα μια συγκινητική ποιητική απαγγελία. Το σχετικό κλιπ μπορεί να αναζητηθεί στο Διαδίκτυο.

(…) Κάπως αγχωμένος για το εάν η συνέχεια του «Trainspotting» θα ικανοποιήσει το κοινό παραδέχτηκε ότι αισθάνεται ο Ντάνι Μπόιλ, λίγους μήνες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης ταινίας. «Φυσικά και ανησυχώ, γιατί οι θεατές θα μας σκοτώσουν εάν κάνουμε κακή δουλειά», δήλωσε μιλώντας στο Newsbeat. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αν και κατά 20 χρόνια γηραιότερους, η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Porno» του Ιρβιν Ουέλς, που εκτυλίσσεται μία δεκαετία μετά τα γεγονότα του «Trainspotting».

(…) Aν είχε επιζήσει, ο Τζίμι Χέντριξ (φωτ.) θα είχε σήμερα τη δική του δισκογραφική εταιρεία και θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των «πρωτοπόρων της ραπ μουσικής», υποστήριξε ο παραγωγός Εντι Κράμερ, μιλώντας στο BBC με αφορμή την κυκλοφορία του νέου ντοκιμαντέρ για μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του Χέντριξ, στο Pop Festival της Ατλάντα, το 1970. Το φιλμ τιτλοφορείται «Electric Church» και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τα μέλη της μπάντας του πρόωρα χαμένου μουσικού, όπως επίσης και με τον Πολ Μακάρτνεϊ και τον Κιρκ Χάμετ των Metallica.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT