Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική είδηση για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (διευθυντής της ο Στέφανος Τσιαλής, στη φωτογραφία), η οποία από χθες χρίστηκε επισήμως Resident Orchestra του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς, επιτέλους, ύστερα από χρόνια αμφιβολίας για το τι επρόκειτο να συμβεί ώστε να αποκτήσει η ΚΟΑ μόνιμη στέγη, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Οι τακτικές συναυλίες, οι δοκιμές και οι διοικητικές υπηρεσίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα στεγάζονται πλέον στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής, ενώ σε αντάλλαγμα η Ορχήστρα θα παραχωρείται κάθε χρόνο για ορισμένες παραγωγές του Μεγάρου. Η ΚΟΑ θα καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες των χώρων μέσω εκχώρησης στον ΟΜΜΑ ποσοστού των εσόδων από τις τακτικές συναυλίες της.

(…) Μετ’ εμποδίων αλλά με αισιοδοξία προχωρούν μπροστά οι Paramore μετά την απόσυρση από το συγκρότημα του μπασίστα τους Jeremy Davis. Οι Hayley Williams και Taylor York δηλώνουν πως θα συνεχίσουν σαν ντουέτο, αν και ομολογούν τη θλίψη τους για την αποχώρηση του Ντέιβις. Το δημοφιλές αμερικανικό ροκ-ποπ συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια, με τα τελευταία πέντε να περιέχουν τις πιο αξιόλογες στιγμές της καριέρας τους, όπως λένε οι δύο μουσικοί. «Οταν κινείσαι μπροστά υπάρχει ο πόνος, η εξέλιξη αλλά και οι αλλαγές που πιθανόν να μην επιθυμούσες διόλου».

(…) Τιμητική διάκριση στον μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Κώστα Καλδάρα για το βιβλίο του «Η σκιά του ταξιδευτή» (εκδ. Οδός Πανός) θα δοθεί από το Ιδρυμα Ευθαλίας και Σταύρου Καλφιώτη το Σάββατο (19/12, 7 μ.μ.) στην αίθουσα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού (25ης Μαρτίου 19).

(…) Χριστούγεννα στην Κύπρο θα περάσει φέτος ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος θα δώσει τρεις συναυλίες μαζί με την κυπριακή μπάντα Λωποδύτες. Στις 22 του μήνα θα εμφανιστεί στο Ravens Music Hall στη Λεμεσό, στις 23 στο Aloft Music Bar στην Αγία Νάπα και την παραμονή των Χριστουγέννων στη μουσική σκηνή «Εξάντας» στη Λευκωσία. Θα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία να ακουστούν οι διασκευές των τραγουδιών του Δεληβοριά από τους Λωποδύτες!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT