Πρόσωπα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Γνωστή έγινε χθες, με μια λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής. Αυτό αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αιλιανό, Ευθυμία Κουντουρά-Γεωργιάδου, Παναγιώτη Δημαρά, Σοφία Δημητρακοπούλου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Νίκο Θεοχαράκη, Μιλτιάδη Λογιάδη (φωτ.), Ιωάννη Μαρίνο, Αποστολία Παπαδαμάκη, Σπύρο Παπακωνσταντίνου και Παρασκευή Χριστοδουλοπούλου. Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής.

(…) Νέος διευθυντής και στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με τον τ. καθηγητή Αρχαίας Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ Παύλο Καλλιγά να διαδέχεται τον κ. Αθανάσιο Μαρκόπουλο, του οποίου η θητεία έληξε στις 22/2. Οπως ανακοινώθηκε ακόμη, ως νέο μέλος του Δ.Σ. του ΕΠΚΔ τοποθετείται η κ. Βούλα Τσούνα, διακεκριμένη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

(…) Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» απονεμήθηκε χθες, σε εκδήλωση στο ομώνυμο θέατρο, στον Αργύρη Πανταζάρα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γώγουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου. Σημειώνεται πως το επαμειβόμενο βραβείο (για δέκατη έκτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον ένα βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

(…) Σοβαρό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο να πολιτευθεί ο Μόρισεϊ. Οπως έγινε γνωστό χθες, ο δημοφιλής Βρετανός μουσικός είναι πολύ πιθανό να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου, υπό την αιγίδα του Κόμματος για την Ευημερία των Ζώων, το οποίο εδώ και καιρό υποστηρίζει ανοιχτά. Ο Μόρισεϊ, φανατικός χορτοφάγος (vegan), αναφέρθηκε πρόσφατα στην ανάγκη να υπάρχει μια φωνή σε κυβερνητική θέση που να μιλάει «για την ολέθρια αδικία κατά των ζώων», ενώ χαρακτήρισε τον διάσημο σεφ Τζέιμι Ολιβερ ως «κατά συρροή δολοφόνο»…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT