Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Εχοντας καταξιωθεί ως ένας από τους καλύτερους κωμικούς της Βρετανίας, αποφάσισε διστακτικά να παίξει έναν «σοβαρό ρόλο». Και αυτό όχι από φόβο για το αν θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά γιατί απεχθάνεται το κλισέ πως κάποιος κωμικός κερδίζει τον σεβασμό μόνον όταν περάσει στην αντίπερα όχθη. Ο Ρόουαν Ατκινσον (φωτ.), ο περίφημος Μπλακάντερ και Μίστερ Μπιν, επιστρέφει στη μικρή οθόνη το Πάσχα για να υποδυθεί τον επιθεωρητή Μεγκρέ. Ο ήρωας του Ζορζ Σιμενόν θα πάρει σάρκα και οστά από τον ηθοποιό που μπορεί να χειριστεί το πρόσωπο και το σώμα του με όποιον τρόπο θέλει, για να έρθει στα μέτρα του ρόλου.

…Ηδη από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της η έκθεση με τη μέθοδο Αμπράμοβιτς στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς έχει προσελκύσει εκατοντάδες Αθηναίους, που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να μπουν μέσα στην αίθουσα και να διδαχθούν τρόπους να αφουγκραστούν το κορμί τους. Η γνωστή Σέρβα Μαρίνα Αμπράμοβιτς ήρθε στην Αθήνα προσκεκλημένη από τον Οργανισμό ΝΕΟΝ και οργάνωσε μια έκθεση αφιερωμένη στην τέχνη της περφόρμανς με πολλούς Ελληνες καλλιτέχνες.

…To όνομά του είναι ίδιο με εκείνο του διάσημου παραγωγού μουσικής. Ομως ο Κουίνσι Τζόουνς, 32 ετών, είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός που διαγνώστηκε πρόσφατα με μη αναστρέψιμο καρκίνο. Επιθυμία του ήταν να κάνει ένα σόου stand up προτού φύγει από τη ζωή. Στο πλευρό του στάθηκε η Ελεν ντε Τζενέρις, που όχι μόνον τον βοήθησε να συγκεντρώσει πόρους αλλά του εξασφάλισε και την τηλεοπτική μετάδοση σε μεγάλα αμερικανικά δίκτυα. Η μαγνητοσκόπηση θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

…Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, αλλά η πάροδος του χρόνου δεν τον εμπόδισε να κάνει αυτοκριτική. Ο Μπαρτ Ρέινολντς δήλωσε σε συνέντευξή του ότι μετανιώνει για την απόφαση που πήρε το 1972 να ποζάρει γυμνός στο γνωστό περιοδικό «Κοσμοπόλιταν». Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT