Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχε αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο, άφησε όμως ισχυρό το αποτύπωμά του στο ελληνικό θέατρο μέσα από τη σκηνογραφική ματιά του σε έργα όπως «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Ξανθιά φράουλα», «Φον Δημητράκης», «Μπαμπάδες με ρούμι», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Ο βιολιστής στη στέγη». O Γιώργος Ασημακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες πριν από την έλευση του 2017 εξαιτίας αναπνευστικού νοσήματος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 2 μ.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο.

(…) Την επιθυμία του να παίξει στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ» είχε εκφράσει ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, όμως οι παραγωγοί επέτρεπαν τη συμμετοχή μόνο Βρετανών ηθοποιών στα φιλμ. «Ο Ρόμπιν μού είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει πως πραγματικά ήθελε να είναι στη σειρά», δήλωσε η διευθύντρια κάστινγκ Janet Hirshenson στη Huffington Post, προσθέτοντας ότι ενδιαφερόταν για τον ρόλο του ημίαιμου γίγαντα Χάγκριντ, ο οποίος τελικά δόθηκε στον Ρόμπι Κολτρέιν.

(…) «Το σινεμά είναι αρκετά κακό», ήταν η προκλητική δήλωση του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για το μέλλον του κινηματογράφου και υπογράμμισε ότι ποτέ δεν πρόκειται να σκηνοθετήσει μια ταινία με υπερήρωες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digital Spy, o Βρετανός σκηνοθέτης έχει απορρίψει πολλές προτάσεις για να γυρίσει τέτοιου είδους φιλμ, επειδή προτιμά να επενδύει σε «ευφυείς ταινίες» και όχι σε εξωπραγματικούς χαρακτήρες. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η ατμόσφαιρα του «Blade Runner» θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα κόμικς της Μάρβελ.

(…) Με την εμβληματική εκπομπή «Μονόγραμμα» που δημιούργησε για την ΕΡΤ με τον σύζυγό της Γιώργο Σγουράκη, η Ηρώ Σγουράκη κατέγραψε επί 35 χρόνια την αυτοβιογραφία εκατοντάδων πρωταγωνιστών του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προσφέροντας στους πολίτες ένα ανεκτίμητο οπτικοακουστικό αρχείο. Δυστυχώς, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η καταξιωμένη σκηνοθέτις έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα 3 το απόγευμα από το νεκροταφείο Καισαριανής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT