Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Αν ζούσε σήμερα, θα έκλεινε τα 70 του χρόνια στις 8 Ιανουαρίου. Παρότι έφυγε από τη ζωή αιφνιδιαστικά πέρυσι, για να εορτάσουμε τα γενέθλιά του θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ένα απόσπασμα της νέας δισκογραφικής του δουλειάς που δεν πρόλαβε να τελειώσει. Ο λόγος, για τον Ντέιβιντ Μπόουι (φωτ.). Τίτλος του «No Plan». Μέσα στη λίστα των λίγων τραγουδιών είναι και το «Lazarus», το οποίο έγραψε για το ομώνυμο μιούζικαλ. To υλικό έχει κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή και είναι προσβάσιμο στο Διαδίκτυο.

(…) Υπήρξε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες και αγαπητές μορφές της ελληνικής τηλεόρασης. Εργάστηκε για τρεις δεκαετίες στην κρατική τηλεόραση αναδεικνύοντας την ευγένεια και το ήθος. Η Κέλλυ Σακάκου (φωτ.) «έφυγε» την Κυριακή. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε θέματα υγείας, μα κυρίως το τεράστιο πένθος καθώς είχε πεθάνει πρόσφατα ο σύζυγός της Σπύρος Φασιανός. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα και σπουδάσει υποκριτική, όμως τα σχέδια της ζωής της άλλαξαν όταν πήρε μια από τις πρώτες θέσεις για τηλεπαρουσιάστριες σε διαγωνισμό της ελληνικής τηλεόρασης.

(…) Φέτος, θα έχει την τιμητική του διότι θα ανοίξουν δύο μουσεία αφιερωμένα στο έργο του στις δύο πιο αγαπημένες του πόλεις. Ο Ιβ Σεν Λοράν είχε κρατήσει σχεδόν όλα τα ντοκουμέντα της δουλειάς του με το προαίσθημα ότι μια ημέρα θα στοιχειοθετήσουν τη μεγαλειώδη πορεία του στον χώρο της μόδας. Χάρις σε αυτήν του την πρόνοια, μπόρεσαν να δημιουργηθούν δύο μουσειακοί χώροι στο Παρίσι αλλά και το Μαρακές, με ενδύματα, σχέδια, φωτογραφίες, αντικείμενα και αξεσουάρ. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο.

(…) Μετά την εντυπωσιακή πορεία με 700.000 εισιτήρια και την 1η θέση του box office ελληνικής και ξένης ταινίας των τελευταίων δέκα χρόνων, η δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη συνεχίζει το μεγάλο της ταξίδι στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart». Η ταινία ξεκινάει να προβάλλεται στη Νέα Υόρκη, στο Λος Aντζελες και αργότερα βγαίνει στη μεγάλη οθόνη σε Ελβετία και Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT