Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης

Οι διαδηλώσεις γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο εναντίον του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχουν προκαλέσει κύμα συμπαράστασης στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Βρετανός ηθοποιός Γιούαν Μακ Γκρέγκορ (φωτ.), ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στο σίκουελ του γνωστού «Trainspotting», αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, καθώς ένας εκ των παρουσιαστών είχε εκφραστεί με αρνητικό τρόπο για τις διαδηλώσεις αυτές. Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ηθοποιού ότι δεν θα πάει στην προγραμματισμένη εμφάνιση, ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν του επιτέθηκε λεκτικά με το επιχείρημα ότι δεν ανέχεται διαφορετικές απόψεις.

(…) Ούτε όμως και ο διάσημος σχεδιαστής Ραλφ Λόρεν έμεινε ανεπηρέαστος από τη θύελλα του Τραμπ. Οταν έγινε γνωστό ότι η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε στην ορκωμοσία ντυμένη με σύνολο του Αμερικανού σχεδιαστή, εμφανίστηκε στο Twitter το hashtag #BoycottRalphLauren και γρήγορα γέμισε με καυστικά σχόλια, προτρέποντας τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα του.

(…) Διαμαρτυριών συνέχεια: Οι γυναίκες δεν είναι μονάχα θυμωμένες με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και με κάποιον ακόμη. Ο Ρομάν Πολάνσκι (φωτ.) δεν θα είναι εν τέλει πρόεδρος της επιτροπής για τα γαλλικά βραβεία κινηματογράφου Σεζάρ, καθώς η ανακοίνωση του ονόματός του προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Το 1978 ο γνωστός σκηνοθέτης είχε αναγκαστεί να διαφύγει στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ όπου είχε κατηγορηθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με μια κοπέλα που ήταν 13 ετών. Το στίγμα αυτό ακολουθεί μέχρι σήμερα τον Πολάνσκι.

(…) Υποψήφιος  για βραβείο είναι και ο Μπεν Στίλερ αλλά όχι για Οσκαρ. Ο Αμερικανός κωμικός διεκδικεί ένα από τα βραβεία του «χειρότερου ηθοποιού» στα Χρυσά Βατόμουρα για την ταινία του «Zoolander 2», που θεωρείται φαβορί και σε άλλες κατηγορίες. Αν και το «Zoolander 2» αναμένεται ότι θα σαρώσει τα βραβεία, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι οι Μπεν Αφλεκ και Χένρι Καβίλ οι οποίοι διεκδικούν επίσης Χρυσά Βατόμουρα για το «Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT