Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Tι σόι καλλιτέχνης είναι κάποιος στην Αμερική σήμερα εάν δεν βρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ; Μέσα στις δεκάδες προσωπικότητες που έχουν βγει να τοποθετηθούν δημοσίως εναντίον του βρέθηκε και ο γνωστός ράπερ Εμινεμ (φωτ.), ο οποίος αφιερώνει στον πρόεδρο σκληρούς στίχους σε μια νέα του δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε. Τα λόγια δεν είναι αρκούντως κόσμια για να τα μεταφράσουμε, αλλά μπορεί να φανταστεί κάποιος πώς αποκαλεί τον νεοεκλεγέντα ηγέτη και τι του εύχεται για το πολιτικό του μέλλον. Το καινούργιο τραγούδι του, πάντως, λέγεται «No favors».

(…) «Η πολιτιστική ελίτ της Αμερικής πρέπει να του δώσει λίγο χρόνο. Αλλωστε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πια. Είναι ο πρόεδρός μας». Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC και σε άλλο… μήκος κύματος από τον Εμινεμ ο Μάθιου Μακόναχι σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ. Προσθέτοντας ότι «πρέπει να δώσουμε “χέρια” με την πραγματικότητα και να είμαστε εποικοδομητικοί μαζί του τα επόμενα τέσσερα χρόνια». Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Βρετανία για την προώθηση της νέας του ταινίας «Gold», όπου υποδύεται έναν σύγχρονο χρυσοθήρα που αναζητά τη μεγάλη φλέβα στη ζούγκλα της Ινδονησίας.

(…) Είναι ένας καλλιτέχνης που πάντα τραβούσε τη δημοσιότητα όχι μόνο για τα μεγάλης κλίμακας έργα του, αλλά και για το γεγονός ότι εξέφραζε τις απόψεις του. Ο εβραϊκής καταγωγής Ινδός Ανις Καπούρ, που κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Genesis, δήλωσε ότι θα κάνει μια μεγάλη δωρεά της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τους πρόσφυγες, καταδικάζοντας την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης για τους μετανάστες. Υπογράμμισε πως οι εβραϊκές ρίζες του τον κάνουν να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα των διώξεων και του ξεριζωμού.

(…) Η μουσική του, ένα μείγμα τζαζ, σόουλ και ροκ, «έστρωσε» τον δρόμο για το χιπ χοπ εμπνέοντας καλλιτέχνες όπως οι Lil Wayne, Wu-Tang Clan και DJ Shadow. Ο Αμερικανός συνθέτης και παραγωγός Ντέιβιντ Αξελροντ, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών, εξέδωσε αρκετά άλμπουμ, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός για τα «Songs of Innocence» (1968) και «Songs of Experience» (1969).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT