Πρόσωπα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Είναι από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες καλλιτέχνες που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, ενώ έργα του έχουν μπει σε μεγάλα μουσεία, όπως το Κέντρο Πομπιντού. Ο Γιώργος Σαπουντζής (φωτ.) ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας στην κεντρική έκθεση. Πρόκειται για μεγάλη διάκριση αν σκεφτεί κανείς ότι λίγοι συμπατριώτες μας έχουν καταφέρει να μπουν στον κατάλογο των εικαστικών που επιλέγουν οι εκάστοτε επιμελητές της μεγαλύτερης έκθεσης στον κόσμο. H Κριστίν Μάσελ είναι η curator της κεντρικής έκθεσης, που θα έχει τίτλο «Vive Arte Viva».

(…) Από τις 20 Φεβρουαρίου, οι χρήστες του IMDb δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και μεταξύ τους, αφού τα discussion boards καταργούνται οριστικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, την οποία ίδρυσε το 1990 ο Col Needham, οι επισκέπτες του site προτιμούν να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το τελευταίο διάστημα, ο τρόπος λειτουργίας του ΙMDb έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, καθώς προέκυψε ότι η βαθμολόγηση των ταινιών συχνά δεν γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.

(…) Oι δυσκολίες δεν αφορούν μόνον τα ελληνικά μουσεία. Στις ΗΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, φαίνεται να έχει οικονομικό έλλειμμα που ανέρχεται σε 40 εκατ. δολάρια. Ο Τόμας Π. Κάμπελ, επικεφαλής του ιδρύματος, θα πρέπει να βρει άμεσες λύσεις για να μην «παγώσει» εντελώς το σχέδιο της επέκτασης του μουσείου, που έχει κοστολογηθεί πάνω από 600 εκατ. δολάρια.

(…) H φιλία τους ήταν γνωστή, καθώς και το πόσο είχε επηρεάσει ο ένας τον άλλον. Ο Τζορτζ Μάικλ δεν είναι πια στη ζωή και ο Ελτον Τζον σκέφτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος να τον θρηνήσει είναι να του αφιερώσει μια ραδιοφωνική εκπομπή την περασμένη Δευτέρα. Ο συνθέτης και τραγουδιστής ερμήνευσε κλασικές μελωδίες της Νίνα Σιμόν και άλλων καλλιτεχνών της τζαζ, αλλά, φυσικά, επέλεξε να συμπεριλάβει και τις επιτυχίες που είχε κάνει ο φίλος του, όπως το «One More Try». Ο Μάικλ βρέθηκε νεκρός την ημέρα των Χριστουγέννων, σε ηλικία μόλις 53 ετών, προκαλώντας θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές αλλά και σε συναδέλφους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT