Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Οι παραστάσεις του θεωρήθηκαν τουλάχιστον τολμηρές αν όχι πρωτοποριακές. Εχοντας δει τον Ρίτσαρντ Μπάρτον να ερμηνεύει Σαίξπηρ επί σκηνής, όταν ο ίδιος ήταν στο σχολείο, αποφάσισε με τι θα καταπιανόταν στη ζωή του. Ο Ουαλλός σκηνοθέτης Μάικλ Μπογκντάνοφ (φωτ.) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του σοβαρή δουλειά στο θέατρο, ιδιαίτερα στα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον οποίον προσέγγισε «σαν να έγραφε αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου πρέπει κανείς να προσέξει τις ενδείξεις και να μην πάρει τίποτα ως δεδομένο».

(…) Η ευαισθησία της σε θέματα ανθρωπιστικά, κοινωνικά και πολιτικά είναι γνωστή. Αλλωστε πέρασε ολόκληρη τη ζωή της έχοντας το θάρρος να πει τις απόψεις της. Ομως η Βανέσα Ρεντγκρέιβ έχει φτάσει στο σημείο να πιστεύει ότι παρά τα 80 της χρόνια πρέπει να αγωνιστεί περισσότερο. Ετσι, το προσφυγικό δράμα –και ιδιαιτέρως η εικόνα του άψυχου παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές της Μεσογείου και έγινε διεθνές σύμβολο– την παρώθησε να περάσει πίσω από την κάμερα και να κάνει ένα ντοκιμαντέρ που θα ονομάζεται «Η θάλασσα της θλίψης».

(…) Εναν χρόνο μετά τον θάνατό του, βγήκε επιτέλους ένα συμπέρασμα για τους λόγους που πέθανε. Οπως όλοι υποψιάζονταν, ο Πρινς είχε εξάρτηση από οπιοειδή φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία συχνά έβαζε σε συσκευασίες συμβατικών φαρμάκων έτσι ώστε να αποκρύβει το περιεχόμενο. Αυτό εντόπισε η έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του σταρ στη Μινεσότα. Ο τραγουδιστής σε όλη του την καριέρα υποστήριζε επισήμως ότι δεν έχει σχέση με ναρκωτικά και ότι δεν είχε εξάρτηση από ουσίες.

(…) Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η γνωστή και πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Μελίσα Εθεριτζ για να έχει καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά της. Σε πρόσφατες δηλώσεις της περιέγραψε την εμπειρία της από το κάπνισμα μαριχουάνας μαζί με τα δύο παιδιά της, την 20χρονη Μπέιλι και τον 18χρονο Μπέκετ. «Στην αρχή ήταν αστείο», είπε, «αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι σε φέρνει πιο κοντά». Μάλιστα, για να ισχυροποιήσει την άποψή της δήλωσε ότι προτιμάει να καπνίζει με τα παιδιά της, παρά να… πίνει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT