Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Με τη δωρεά του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το χρυσό ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ (φωτ.) θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν τον ακροδεξιό εξτρεμισμό. Το ζεύγος που έχει εναντιωθεί στην πολιτική του Τραμπ, ενεργοποιήθηκε μέσω του Ιδρύματος Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις πρόσφατες ταραχές στη Βιρτζίνια και τη μεσοβέζικη στάση που κράτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

(…) Ο αιώνιος εχθρός του Μπάτμαν φαίνεται πως θα τρομοκρατήσει πάλι την Γκόθαμ Σίτι, αυτήν τη φορά αλά Σκορτσέζε. Το θέμα της νέας ταινίας που θα σκηνοθετήσει ο Τοντ Φίλιπς (φωτ.) του «Χανγκόβερ» σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι ο Τζόκερ και το πώς ξεκίνησε την εγκληματική του δράση στην Γκόθαμ του ’80, με ατμόσφαιρα που θα θυμίζει τον «Ταξιτζή» με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, σε μια ακόμη συνεργασία μεταξύ Warner Bros και DC Comics που διευρύνει το σύμπαν του ήρωα-νυχτερίδα.

(…) Αναστάτωση στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο της Ρωσίας προκάλεσε η σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη Κίριλ Σερεμπρένικοφ (φωτ.). Ο σκηνοθέτης που έχει ανεβάσει όπερες για τα θέατρα Μαριίνσκι και Μπολσόι και έχει κερδίσει βραβεία στις Κάννες κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 68 εκατ. ρούβλια (900.000 ευρώ) από δημόσιους πόρους. Οι υποστηρικτές του λένε ότι η δίωξή του είναι πολιτική. Τον Ιούλιο, η παράστασή του για τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ κόπηκε από τα Μπολσόι την τελευταία στιγμή, διότι θα είχε αναφορές στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις του χορευτή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT