Στους Τζον Χόπφιλντ και Τζέφρι Χίντον το Νόμπελ Φυσικής

Στους Τζον Χόπφιλντ και Τζέφρι Χίντον το Νόμπελ Φυσικής

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 11 εκατ. σουηδικών κορωνών (1,1 εκατ. δολάρια), το οποίο μοιράζεται μεταξύ των νικητών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους επιστήμονες Τζον Χόπφιλντ και Τζέφρι Χίντον απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσικής 2024 για τις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις που επιτρέπουν τη μηχανική μάθηση μέσα σε τεχνητά νευρωνικά δίκτυα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός απονομής του βραβείου.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 11 εκατ. σουηδικών κορωνών (1,1 εκατ. δολάρια), το οποίο μοιράζεται μεταξύ των νικητών. Το βραβείο Φυσικής απονέμεται από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, οι Αμερικανοί Βίκτορ Αμπρος και Γκάρι Ράβκιν τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του microRNA, νέας υποδιαίρεσης του μορίου του RNA, που διαδραματίζει κρίσιμης σημασίας ρόλο στη ρύθμιση της δραστηριότητας των γονιδίων.

«Το Βραβείο Νόμπελ της φετινής χρονιάς ανταμείβει δύο επιστήμονες για την ανακάλυψη μίας θεμελιώδους αρχής που διέπει τη ρύθμιση της δραστηριότητας των γονιδίων», αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της επιτροπής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT