Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ΓΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ»

Πόσο απαραίτητοι είναι οι δορυφόροι

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη των δορυφόρων στην «παρακολούθηση» του πλανήτη έχουν όσοι μαθητές συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια «Η Γη από Ψηλά». Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου ώστε, με τη βοήθεια εικόνων της εταιρείας Planet Observer, να ανακαλύψουν με διαδραστικό τρόπο και πειράματα με ποιον τρόπο η δορυφορική απεικόνιση βοηθά στην κατανόηση και την πρόβλεψη των φυσικών φαινομένων. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξάγεται στο πλαίσιο του γαλλοελληνικού φεστιβάλ «Γεωσυναντήσεις», με πρωτοβουλία του Μαριολοπουλείου- Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία 2014». Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται ωστόσο κράτηση θέσης.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: Μέχρι 23 Μαρτίου

www.eugenfound.edu.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ

Ανάγκη αξιόπιστης ενημέρωσης

Η δημοσιογραφική κάλυψη των επιστημονικών και τεχνολογικών ειδήσεων είναι το αντικείμενο του Διεθνούς Συνεδρίου «Μέσα και Εξω από το Εργαστήριο: Επιστήμη και Τεχνολογία στη Δημόσια Σφαίρα», το οποίο πραγματοποιεί το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το CERN και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στόχος του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη και τα ΜΜΕ, με δεδομένη την ανάγκη για αξιόπιστη ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις. Ομιλητές θα είναι κορυφαίοι επιστήμονες βασικής έρευνας από το CERN, επικοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι.

​​ΠΟΥ: Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

ΠΟΤΕ: 15 & 15 Μαρτίου

www.auth.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ρομποτικής και Ηλεκτρονικής

Νέοι κύκλοι εργαστηρίων Ρομποτικής και Ηλεκτρονικής, για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, ξεκινούν στο Κέντρο Επιστημών «Νόησις» στη Θεσσαλονίκη. Το εργαστήριο ρομποτικής απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε παιδιά που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενους κύκλους του εργαστηρίου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των προγραμματιζόμενων κατασκευών και να δημιουργήσουν το δικό τους μηχάνημα. Το εργαστήριο ηλεκτρονικής προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με βασικότερα εξαρτήματα των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (αντιστάσεις, αγωγούς, Led, μπαταρίες και αισθητήρες), με σκοπό οι μαθητές να κατασκευάσουν ένα φως νυκτός. Η συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο κοστίζει 15 ευρώ.

​​ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: 16, 23, 29 Μαρτίου (για το εργαστήριο Ρομποτικής) 16, 30 Μαρτίου (για το εργαστήριο Ηλεκτρονικής)

www.noesis.edu.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT