Τζον Κέινς: Από τη σεξουαλική στην οικονομική ελευθερία

Τζον Κέινς: Από τη σεξουαλική στην οικονομική ελευθερία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Επαναστατικές μεθόδους στην προσωπική και τη σεξουαλική του ζωή φέρεται να εφάρμοσε ο διάσημος οικονομολόγος Τζον Μέιναρντ Κέινς, που, όπως φαίνεται, ήταν πάντα έτοιμος για πειραματισμούς, σύμφωνα με νέα βιογραφία του. Ο Κέινς φέρεται να καταλογογραφούσε τις σεξουαλικές του περιπέτειες, διατηρώντας λεπτομερή αρχεία των ερωτικών του συνευρέσεων, με τα αρχικά των συντρόφων του και ημερομηνίες δίπλα από αυτά. Η καταγραφή ξεκινά το 1901 και αναφέρεται σε επαφή με 17χρονο συμμαθητή του στο Ιτον, για να λήξει το 1925, με τον γάμο του με τη Ρωσίδα χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου, Λίντια Λοπόκοβα.

Θα ήταν δύσκολο να τοποθετήσει κανείς με ακρίβεια τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Κέινς, ο οποίος ξεκίνησε ως ομοφυλόφιλος και κατέληξε φανατικός ετεροφυλόφιλος.

Ο βιογράφος του αποκαλύπτει ότι ο Κέινς συναντούσε τους συντρόφους του σε βαγόνια τρένων, κολέγια του Κέιμπριτζ και στις συνοικίες του Σόχο και του Μπλούμσμπερι του Λονδίνου, χωρίς να αποκλείονται τα δημόσια πάρκα και τα λουτρά. Ενας κατάλογος αποκαλύπτει τα «δημοκρατικά» του γούστα: «Αγόρι στους στάβλους του Παρκ Λέιν, ο Σουηδός στην Πινακοθήκη, ο στρατιώτης στα λουτρά, ο Γάλλος κληρωτός, ο Εκβιαστής, 16χρονος κάτω από την Αίτνα, Παιδί του ασανσέρ στο Βόξχολ, Εβραιόπουλο, Μέγας Δούκας Κύριλλος στα λουτρά στο Παρίσι». Ο Κέινς φέρεται, έτσι, να είχε 65 «συνευρέσεις» το 1909, 26 το 1910 και 39 το 1911.

Το γεγονός ότι ο Κέινς γνώρισε ανθρώπους διαφορετικών κοινωνικών τάξεων ενδέχεται να τον έκανε πιο ανεκτικό και να ώθησε την οικονομική θεωρία που ανέπτυξε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT