Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΥΣΙΚΗ

Θερινό σχολείο για μαθητές Γυμνασίου

Στην Αίγινα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Θερινό Σχολείο της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και Β΄, Γ΄ Γυμνασίου που θέλουν να «μυηθούν» σε προηγμένες έννοιες της φυσικής, αλλά και τον επιστημονικό τρόπο σκέψης. Το καθημερινό πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνει πειράματα στο εργαστήριο και δύο διαλέξεις από καθηγητές πανεπιστημίου, με θέματα όπως η σχετικότητα, το περιβάλλον, η κβαντική φυσική, ο ηλεκτρομαγνητισμός και η μηχανική. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών είναι ο βαθμός προαγωγής τους να ξεπερνά το 16 ή η καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής της φετινής χρονιάς. Το κόστος είναι 200 ευρώ, περιλαμβάνοντας τη διαμονή, τη διατροφή και το έντυπο υλικό.

​​ΠΟΥ: Αίγινα

ΠΟΤΕ: 25 – 30 Αυγούστου

http://eef.gr

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαγωνισμός καινοτομίας

Υποστήριξη και προβολή σε πρωτότυπες ιδέες για να εξελιχθούν σε επιτυχημένα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέρει για μία ακόμη φορά ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για έκτη φορά, με σκοπό την ενθάρρυνση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τεχνολογία ή τον πολιτισμό και τεχνολογία, ενώ η διορία για την κατάθεσή τους λήγει στις 7 Οκτωβρίου. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με σκοπό να επιλεγούν οι 4 καλύτερες προτάσεις, που θα λάβουν τα χρηματικά έπαθλα των 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 αντίστοιχα.

​​ΠΟΤΕ: Εως 7 Οκτωβρίου (για την υποβολή συμμετοχής)

www.nbg.gr/ibank/innovation

ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Τα καινοτόμα συστήματα και αντικείμενα ανοιχτής σχεδίασης που μπορούν να παραχθούν τοπικά, είναι το θέμα του νέου διαγωνισμού που πραγματοποιεί η Δομή Διασύνδεσης Ερευνας και Επιχειρηματικότητας  ΕΠΙ.νοώ του ΕΜΠ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ). Σκοπός είναι βελτίωση του δημόσιου χώρου, μέσα από ιδέες που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τη χρήση ελεύθερα διαμοιραζόμενης πληροφορίας, τόσο ως προς το υλικό όσο και ως προς το software. Οι τρεις κατηγορίες που περιλαμβάνονται είναι ο «έξυπνος» δημόσιος φωτισμός, τα έπιπλα εσωτερικών δημοσίων χώρων και ο γενικός υπαίθριος αστικός εξοπλισμός. Από αυτές, θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες προτάσεις, που θα χρηματοδοτηθούν με 2.000-4.000 ευρώ.

​​ΠΟΤΕ: Μέχρι 13 Σεπτεμβρίου (για τη δήλωση συμμετοχής)

www.epinoo.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT