Ιστορίες για κολοκύθες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορίες για κολοκύθες

Η BLOGGER JOY THE BAKER (

HYPERLINK «HTTP://JOYTHEBAKER.COM/”HTTP://JOYTHEBAKER.COM)

ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ

ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΤΕ

ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι γλυκές κολοκύθες βρίσκονται στο φόρτε τους το φθινόπωρο και

στολίζουν τα ράφια σχεδόν όλων των μανάβικων. Εμείς ωστόσο

προτείνουμε για αρχή να χρησιμοποιήσετε πουρέ κολοκύθας σε βάζο

-υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ- για να δημιουργήσετε αυτή

την υπέροχη κολοκυθόπιτα που συνδυάζει την τραγανή επικάλυψη από

δημητριακά και ξηρούς καρπούς με την κρεμώδη γέμιση.

Υλικά για ένα ταψί 20×20 εκ.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ & ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 & 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζανιού κρυσταλλιζέ ζάχαρη

½ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

½ κουτ. του τσαγιού αλάτι

1 φλιτζάνι βρώμη (Quaker)

¾ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρούς

κύβους

½ φλιτζανιού φιστίκια πεκάν χοντροκομμένα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

120 γρ. τυρί-κρέμα

1 φλιτζάνι πουρές κολοκύθας

1/3 φλιτζανιού κρυσταλλιζέ ζάχαρη

1 αυγό και 1 ασπράδι

1 κουτ. του τσαγιού κανέλα σκόνη

½ κουτ. του τσαγιού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1/8 κουτ. του τσαγιού all-spice

1/8 κουτ. του τσαγιού τριμμένο τζίντζερ

1 πρέζα αλάτι

1 κουτ. του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

9 καβουρδισμένα φιστίκια πεκάν

Παρασκευή

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, την κρυσταλλιζέ ζάχαρη,

την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, τη βρώμη και τα χοντροκομμένα πεκάν.

Προσθέτετε το βούτυρο και ζυμώνετε γρήγορα με τις άκρες των

δαχτύλων για να μην λιώσει το βούτυρο. Οταν τα κομμάτια του

βουτύρου έχουν μέγεθος μικρού αρακά, το μείγμα είναι έτοιμο.

Μεταφέρετε 1 και ½ φλιτζανιού από το μείγμα σε ένα ξεχωριστό μπολ

στο ψυγείο για την επικάλυψη. Τοποθετείτε το υπόλοιπο μείγμα στο

βουτυρωμένο ταψί και με βρεγμένα χέρια πιέζετε ώστε να σχηματιστεί

μια «ζύμη» ομοόμορφου πάχους. Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Στο δοχείο του μίξερ τοποθετείτε πρώτα το τυρί-κρέμα και

χτυπάτε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε κατά σειρά τον

πουρέ κολοκύθας, τη ζάχαρη, το αυγό (ένα ολόκληρο και ένα ασπράδι),

τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάτε μέχρι το μείγμα να

γίνει ομοιογενές.

Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο. Καλύπτετε τη «ζύμη» με τη

γέμιση και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα της βρώμης.

Διακοσμείτε με τα πεκάν που έχουν μείνει. Ψήνετε για 20-15 λεπτά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT