Αψού! Η άνοιξη με ταλαιπωρεί!

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που χαμογελούν χωρίς λόγο με το που μπαίνει η άνοιξη κι αυτοί που η άνοιξη είναι ο χειρότερός τους εφιάλτης για έναν και μόνο λόγο. Τις αλλεργίες!

Οι αλλεργίες της άνοιξης μπορεί να έχουν τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα. Κάποια από αυτά είναι τυπικά συμπτώματα κρυώματος, όπως καταρροή και ρινική συμφόρηση, ενώ αλλά μπορεί να εξελιχθούν ακόμη και σε πυρετό και αλλεργική ρινίτιδα.

Αν ανήκεις κι εσύ στη μερίδα του πληθυσμού που υποφέρει από ανοιξιάτικες αλλεργίες υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσεις κι εσύ τον ανοιξιάτικο καιρό χωρίς να υποφέρεις.

• Φρόντισε να περιορίσεις την έκθεσή  σου σε αλλεργιογόνες ουσίες. Για να γίνει αυτό προσπάθησε να μένεις μέσα τις ημέρες που φυσάει ή βρέχει, απόφυγε τις ασχολίες κηπουρικής και άπλωνε τα πλυμένα ρούχα αποκλειστικά σε εσωτερικούς χώρους ώστε να μην έρχονται σε επαφή με γύρη. Επιπλέον, όταν επιστρέφεις στο σπίτι κάνε αμέσως μπάνιο και βάλε τα ρούχα που φορούσες κατευθείαν για πλύσιμο.

• Ενημερώσου από το διαδίκτυο και το δελτίο καιρού για τα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα καθημερινά και ,όταν αυτά είναι υψηλά, ξεκίνα προληπτική φαρμακευτική αγωγή που θα εμποδίσει την εκδήλωση συμπτωμάτων. Μην αφήνεις τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού ανοιχτές τις βραδινές ώρες και απόφυγε τις εξωτερικές δουλειές το πρωί.

• Τέλος, εγκατάστησε στο κλιματιστικό σου ειδικά φίλτρα που αποβάλουν τις αλλεργιογόνες ουσίες και διατήρησε τον αέρα του σπιτιού σου ξηρό με έναν αφυγραντήρα που θα αγοράσεις από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών ή από το φαρμακείο της γειτονιάς σου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT