Πότε πρέπει να επισκεφτείς το δερματολόγο σου

Πότε πρέπει να επισκεφτείς το δερματολόγο σου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές όταν αντιμετωπίζουμε ένα δερματολογικό πρόβλημα κάνουμε το λάθος και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, κινδυνεύοντας να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον εαυτό μας. Αυτοδιάγνωση, χρήση φαρμάκων και σπιτικοί καθαρισμοί προσώπου είναι λίγα μόνο από τα ατοπήματα μας. Αυτές είναι πέντε σοβαρές περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι απαραίτητη η επίσκεψή μας στο δερματολόγο.

Κυστική Ακμή:

Αν πάσχεις από κυστική ακμή μην κάνεις το λάθος να προχωρήσεις σε σπιτικό καθαρισμό προσώπου ή στη χρήση φαρμάκων που θα επιλέξεις μόνη σου. Και στις 2 περιπτώσεις είναι πιθανή η επιδείνωση του προβλήματος, ενώ παράλληλα κινδυνεύεις από μολύνσεις. Επισκέψου το δερματολόγο σου που θα προτείνει φαρμακευτικές αγωγές ειδικές για τη δική σου επιδερμίδα και φρόντισε να τον συμβουλεύεσαι τακτικά ώστε να παρακολουθεί την εξέλιξή σου και να προτείνει τυχόν αλλαγές.

Μια πληγή που δεν επουλώνεται:

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν μια πληγή ή ένα κόψιμο στο δέρμα δεν επουλώνεται σημαίνει πως μάλλον συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό. Αν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τότε που απέκτησες την πληγή και αυτή παραμένει στη ίδια κατάσταση, επισκέψου άμεσα το γιατρό σου για να την ελέγξει.

Εξανθήματα:

Η εμφάνιση εξανθημάτων στο δέρμα μπορεί να προκληθεί από το άγχος, μπορεί όμως και να σημαίνει πως πάσχεις από κάποια αλλεργία. Γι’ αυτό το λόγο επισκέψου άμεσα ένα γιατρό κάθε φορά που εμφανίζεις τέτοιου είδους σημάδια στο δέρμα σου.

Σημάδια που μεγαλώνουν:

Αν παρατηρήσεις ότι μια φακίδα ή μια ελιά στο δέρμα σου επεκτείνεται, αναζήτησε άμεσα ιατρική γνωμάτευση, καθώς μπορεί να μην πρόκειται για κάτι ακίνδυνο. Πολλές φορές είναι δυνατή μέχρι και ανίχνευση του καρκίνου του δέρματος με αυτόν τον τρόπο, οπότε όσο πιο γρήγορα το ελέγξεις, τόσο πιο εύκολη θα είναι η θεραπεία του.

Υπερβολική απώλεια μαλλιών:

Αν παρατηρήσεις ότι χάνεις παραπάνω από 100 τρίχες την ημέρα, είναι πολύ πιθανό να πάσχεις από κάποια δερματοπάθεια ή και από δεκάδες διαφορετικά προβλήματα που δε θα φανταζόσουν ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο συμβουλέψου άμεσα ένα γιατρό που θα σε κατατοπίσει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT