Ο σωστός τρόπος καθαρισμού των πινέλων μακιγιάζ σου

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού των πινέλων μακιγιάζ σου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι γυναίκες έχουμε στο νεσεσέρ μας αρκετά πινέλα που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή του μακιγιάζ μας. Αυτό που δεν ξέρουν πολλές από εμάς όμως είναι ότι τα πινέλα μας χρειάζονται συχνό καθάρισμα, όχι μόνο για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, αλλά και για να αφαιρούνται η λιπαρότητα και τα βακτήρια που συσσωρεύονται πάνω τους και θέτουν σε κίνδυνο το δέρμα μας. Μια φορά την εβδομάδα φρόντισε τα πινέλα σου και ξέχνα τις σπατάλες σε καινούριες αγορές!

Θα χρειαστείς:

1 ρηχό μπολ

Ήπιο σαμπουάν ή σαμπουάν για μωρά

Λίγο νερό

Ένα βαμβακερό πανάκι

Οδηγίες:

Βρέξε τα πινέλα σου με χλιαρό νερό από το νιπτήρα, ώστε να ξεπλυθούν τα υπολείμματα μακιγιάζ. Εστίασε στις τρίχες του πινέλου και όχι στη βάση, καθώς το νερό μπορεί να καταστρέψει την κόλλα που τα συνδέει και να σπάσει το πινέλο σου.

Στη συνέχεια γέμισε ένα μπολ με χλιαρό νερό και ρίξε μικρή ποσότητα σαμπουάν. Ρίξε μέσα τα πινέλα και ανακάτεψε ώστε να δημιουργηθεί αφρός.

Ξέπλυνε τα πινέλα κάτω από το νιπτήρα και επανέλαβε τις κινήσεις 2-3 φορές ώστε να αφαιρεθούν τελείως τα υπολείμματα.

Τέλος, άπλωσε τα πινέλα σου σε ένα βαμβακερό πανάκι και άφησε τα για αρκετές ώρες να στεγνώσουν πριν από την επόμενη χρήση τους.

Αντί για σαμπουάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά καθαριστικά πινέλων που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT