Μήπως είσαι εργασιομανής; Τι να προσέξεις

Μήπως είσαι εργασιομανής; Τι να προσέξεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοπός ζωής σου είναι να κάνεις καριέρα και να κερδίζεις πολλά χρήματα. Πιστεύεις ότι για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να δουλεύεις ασταμάτητα και να αφοσιωθείς τόσο πολύ στο αντικείμενό σου που σχεδόν να το «παντρευτείς».

Όμως όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο αν δεν βάλεις μέτρο θα έχεις αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή σου, την δημιουργικότητά σου και την υγεία σου.

Σκέψου ότι η ζωή ξεκινά όταν φεύγεις από το γραφείο κι όχι όταν βρίσκεσαι σε αυτό. Αυτά είναι τα 10 συμπτώματα ότι είσαι εργασιομανής. Αν η ζωή σου είναι κάπως έτσι, τότε μήπως ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις;

Δουλεύεις πολλές ώρες

Για εσένα το οχτάωρο είναι απλά ένα ανέκδοτο αφού τα 15ωρα που χτυπάς στο γραφείο είναι πλέον τρόπος ζωής.

Δουλεύεις και τα Σαββατοκύριακα

Στα ρεπό σου βρίσκεις την ευκαιρία για να δουλέψεις επιπλέον ή για να ξεκινήσεις νέα πρότζεκτ, με αποτέλεσμα να μην έχεις ποτέ ελεύθερο χρόνο.

Νιώθεις κοινωνικά αποκλεισμένη

Δουλεύεις τόσες πολλές ώρες με αποτέλεσμα να χάνεις τα πάρτι των φίλων σου, τα Κυριακάτικα τραπέζια της οικογένειας  μέχρι και τον πολιτικό γάμο της κολλητής σου.

Δεν ξέρεις τα νέα των φίλων σου

Οκ μπορεί να ξέρεις ότι ο κολλητός σου χώρισε, όμως σου φάνηκε πολύ περίεργη σαν είδηση αφού όλα νόμιζες ότι πάνε καλά. Έχεις απομακρυνθεί τόσο από τους φίλους σου που δεν έχεις χρόνο να μαθαίνεις τις καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής τους.

Δεν προλαβαίνεις να απαντήσεις σε προσωπικά μηνύματα

Λαμβάνεις δεκάδες e-mails μέσα στην ημέρα και προσπαθείς να απαντήσεις σε αυτά, με αποτέλεσμα να αφήνεις αναπάντητα τα προσωπικά μηνύματα που σου στέλνουν οι φίλοι σου σε τηλέφωνο και facebook.

Είσαι συνέχεια διαθέσιμη

Συνεχώς τσεκάρεις τις κλήσεις σου, τα e-mails σου και ακόμα κι αν είναι 12 τη νύχτα είσαι πάντα διαθέσιμη για τους ανωτέρους σου.

Έχεις γίνει ανταγωνιστική

Βλέπεις τους συναδέλφους σου σαν απειλή και κάθε φορά που κάποιος ανταγωνιστής σου καταφέρνει κάτι, πέφτεις σε βαθιά κατάθλιψη.

Δεν εμπιστεύεσαι να κάνει άλλος τη δουλειά

Ενώ έχεις βοηθούς που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια, εσύ δεν εμπιστεύεσαι να μοιράσεις τις ευθύνες με το σκεπτικό ότι κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει όπως εσύ. Μήπως να τους έδινες την ευκαιρία;

Δεν έχεις χόμπι

Οι δύο ώρες που θα μπορούσες να περνάς μέσα στην εβδομάδα πηγαίνοντας γυμναστήριο, χορό, ωδείο ή ζωγραφική έχουν μετατραπεί σε ακόμα δύο ώρες πάνω από τον υπολογιστή σου.

Μιλάς μόνο για τη δουλειά

Οι φίλοι σου, ο σύντροφός σου μέχρι και η μαμά σου έχουν βαρεθεί να σε ακούνε να μιλάς μόνο για τη δουλειά σου. Που έχει κρυφτεί αυτός ο άνθρωπος που κάποτε είχε άποψη για τα πάντα;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT