Ένα μήνυμα κατά της σεξουαλικής βίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα κατά της σεξουαλικής βίας θέλει να περάσει ο Λευκός Οίκος κι έτσι έφτιαξε μία καμπάνια όπου συμμετέχουν διάσημοι άντρες αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για αυτό το ζήτημα.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι Ντάνιελ Κρεγκ, Σεθ Μάγιερς, Ντουλέ Χιλ, Στιβ Καρέλ, Μπενίσιο ντελ Τόρο μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Αν δεν συναινεί ή αν δεν μπορεί να συναινέσει, είναι βιασμός. Είναι επίθεση», λέει ο Ντελ Τόρο, ενώ προτρέπει τους άντρες αν δουν να συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, να μιλήσουν.

«Είναι λάθος, είναι έγκλημα», υποστηρίζει ο Στιβ Καρέλ, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα τονίζει πως: «Είναι στο χέρι όλων μας να βάλει ένα τέλος στην σεξουαλική επίθεση».

Με τη σειρά του ο Ντάνιελ Κρεγκ λέει στην κάμερα ότι «Αν έβλεπα να γίνεται αυτό, δεν θα έριχνα ευθύνη σε εκείνη. Θα τη βοηθούσα».

Μπορεί να συμβεί σε όλους, στη γυναίκα, την αδελφή, την κόρη μας, ακούγεται στο βίντεο στο οποίο προτρέπει τους άντρες να μην είναι μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης.

Σύμφωνα με τις έρευνες, πέρυσι μία στις δέκα εφήβους δέχθηκαν σωματική επίθεση από το φίλο τους, ενώ μία στις πέντε νεαρές γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στα φοιτητικά τους χρόνια.

Η βία κατά των γυναικών πρέπει να σταματήσει, κι αυτό το βίντεο είναι μία πολύ καλή αφορμή για ευαισθητοποίηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT