Κούρα ομορφιάς από την κορυφή ως τα νύχια

Κούρα ομορφιάς από την κορυφή ως τα νύχια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου και αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι μία ανανέωση; Αφιέρωσε μία ημέρα μόνο στον εαυτό σου -περιποιήσου τον και φρόντισέ τον. Το αξίζει και το έχει ανάγκη. Αυτή είναι η λίστα με όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη κούρα ομορφιάς.

Μαλλιά

Αν έχει περάσει ένα εξάμηνο από την τελευταία φορά που επισκέφτηκες τον κομμωτή σου, καιρός είναι να το κάνεις. Μία αλλαγή στο κούρεμα, μερικές ανταύγειες και μία επαγγελματική μάσκα θα σε ανανεώσουν. Αν δεν έχεις χρόνο ή χρήματα για να επισκεφτείς το κομμωτήριο, μία DIY μάσκα μαλλιών αρκεί. Δες συνταγές εδώ.

Πρόσωπο

Ενυδάτωσε το πρόσωπο σου με μία μάσκα που θα φτιάξεις μόνη στο σπίτι σου. Ανάμειξε στο blender 1 κούπα φράουλες με λίγο γάλα και δημιούργησε μία φρέσκια μάσκα που καθαρίζει το δέρμα. Δες κι άλλες συνταγές εδώ. 

Δέρμα

Κάνε το δέρμα σου να φαίνεται λαμπερό με μία κρέμα σώματος που θα φτιάξεις μόνη σου. Θα χρειαστείς 1 κούπα βούτυρο κακάο, ½  κούπα έλαιο γλυκού αμυγδάλου, ½ κούπα έλαιο καρύδας κι ένα στικ βανίλιας. Ξεκίνα λιώνοντας το βούτυρο κακάο μαζί με το έλαιο καρύδας. Αφαίρεσε το σκεύος με τα υλικά από την εστία και άφησέ το να κρυώσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια λιώσε το στικ βανίλιας σε ένα μπλέντερ και μαζί με το έλαιο αμυγδάλου ανάμειξέ το με το βούτυρο κακάο και το έλαιο καρύδας. Τοποθέτησε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά, ώστε τα έλαια να αποκτήσουν στερεή  μορφή. Τέλος, ανακάτεψε το μείγμα με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αποκτήσει «βουτυρένια» υφή και διατήρησέ το σε ένα γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Αποτρίχωση

Πόδια, μασχάλες, μουστάκι, μπικίνι. Μία ημέρα αφιερωμένη στην ομορφιά δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το κεφάλαιο αποτρίχωση. Δες όλες τις επιλογές που έχεις, εδώ.

 

Νύχια

Τα περιποιημένα άκρα είναι must τώρα που τα δάχτυλά σου θα ξεπροβάλλουν από τα πέδιλά σου. Αν δεν μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον αισθητικό, αγόρασε ένα ανοιχτόχρωμο μανό και κάνε μόνη σου μανικιούρ και πεντικιούρ στο σπίτι. Δες πώς θα κάνεις το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο, εδώ

Πόδια

Για πόδια απαλά στο άγγιγμα, κάνε ένα scrub από ξύσμα λεμονιού. Ρίξε σε ένα μπολ 1/4 της κούπας λάδι καρύδας, 2 1/2 κούπες σκούρα ζάχαρη και 1 ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε καλά. Αφού γίνει ενιαίο μείγμα, είναι έτοιμο για χρήση. Δες κι άλλες συνταγές, εδώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT