Ο Michael Jackson ζει!

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 25 Ιουνίου του 2009 ο κόσμος συγκλονίστηκε από την είδηση θανάτου του βασιλιά της ποπ. Οι ασάφειες σχετικά με το θάνατό του Michael Jackson προκάλεσαν μια θύελλα αντιδράσεων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν (και υποστηρίζουν ακόμη) πως ο θάνατός του ήταν σκηνοθετημένος και πως Jackson ήταν ακόμη ζωντανός.

Την Κυριακή 18 Μαΐου, σχεδόν 5 χρόνια μετά το θάνατό του, το κοινό που παρεβρέθηκε στην ετήσια τελετή των Billboard Music Awards στο Las Vegas είχε την τύχη να παρακολουθήσει τον βασιλιά της ποπ σε μια σπάνια performance του κομματιού «Slave to The Rhythm», από το δεύτερο posthumous άλμπουμ του «Xscape». «Αυτή η μαγεία είναι κάτι που πρέπει να δείτε με τα μάτια σας. Απόψε γράφεται τηλεοπτική ιστορία!» δηλώνει ο αμερικανός ράπερ Ludacris,που παρουσίαζε τα φετινά βραβεία.

Το ολόγραμμα τελευταίας τεχνολογίας που «ανέστησε» τον Michael Jackson ήταν ρεαλιστικό, κινούνταν με φυσικότητα στη σκηνή και έκανε μέχρι και το διάσημο moonwalk κατά μήκος της σκηνής του MGM Grand Garden Arena όπου διεξαγόταν το event, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παραβρισκόμενους.

Ο βασιλιάς της ποπ είχε βραβευτεί το 1991 στον εν λόγω θεσμό ως «Artist of the Year».

Η πρώτη φορά που είδαμε ολόγραμμα να χορεύει και να τραγουδάει στη σκηνή, χάρη στη 3D τεχνολογία, ήταν πριν 2 χρόνια στο Coachella music festival, στο οποίο εκτός από τους εν ζωή διάσημους τραγουδιστές hip-hop, είχε εμφανιστεί ο θρύλος της hip hop, Tupac Shakur.

Ξεπερνώντας τα δικαστικά προβλήματα που είχαν προκύψει σχετικά με τη χρήση του εξοπλισμού από τις εταιρίες που έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματα της τεχνολογικής πατέντας, ο Μichael Jackson μάγεψε το κοινό προωθώντας έστω και «ολογραμματικά» το δίσκο του Xscape, που ήδη βρίσκεται πολύ ψηλά στα παγκόσμια charts, και πρώτο σε πάνω από 50 χώρες.

Οι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στο φετινό διαγωνισμό είναι μεταξύ άλλων ο Justin Timberlake (Artist of the Year), η Jennifer Lopez (Icon Award), η Katie Perry (Top Female Artist), o Eminem (Top Rap Artist), η Miley Cyrus (Top Streaming Artists), η Lorde (Top New Artist) και o Justin Bieber (Top Social Artist).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT