Ο πιο υγειινός και απολαυστικός τρόπος να τρως το γιαούρτι σου

Ο πιο υγειινός και απολαυστικός τρόπος να τρως το γιαούρτι σου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα προσπαθείς σκληρά να διατηρήσεις τη γραμμή σου, ειδικά τώρα που η σεζόν των σορτς και των μπικίνι πλησιάζει. Παρ’ όλα αυτά δεν σε αδικούμε που κοιτάς το κεσεδάκι με το γιαούρτι με δυσπιστία… πόσο μάλλον το μπολ με βρώμη. Είναι δεδομένο πως και τα δύο είναι χαμηλά σε λιπαρά και αρκετά υγιεινά, αλλά από γεύση δεν μπορείς να πεις πως σε συναρπάζουν.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, ώστε και να τρως τις συνιστώμενες ποσότητες και -κυρίως- να τις απολαμβάνεις; Συγκεντρώσαμε 6 υγιεινές επιλογές που και θα δώσουν γεύση στο πιάτο σου,  και θα σε χορτάσουν αποφεύγοντας τις παγίδες των έξτρα θερμίδων.

Ρινίσματα κακάο (Cacao Nibs):  Σοκολάτα στο γιαούρτι; Μα ναι! Τα ρινίσματα κακάο είναι τραγανά κομμάτια κόκκων κακάο που έχουν υποστεί ζύμωση και βοηθούν στην παρασκευή σοκολάτας. Σε αντίθεση όμως με την κοινή μαύρη σοκολάτα, αυτά τα μικρά κομματάκια περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και παρά το πλούσιο σοκολατένιο τους άρωμα, δεν περιέχουν ζάχαρη.

Φρέσκα φρούτα: Ξέχασε τα αποξηραμένα φρούτα που είναι ούτως ή άλλως υψηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης και επέλεξε φρέσκα φρούτα, όπως κύβους μπανάνας, ανανά, μάνγκο και blueberries.

Σπόροι κολοκύθας: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι σπόροι κολοκύθας εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον οργανισμό, ενώ έχουν παράλληλα υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε.

Χυμός καρότου σε σκόνη: Πιθανότατα να μην ξέρεις καν πως κάτι τέτοιο υπάρχει, αφού είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Το συμπυκνωμένο αυτό εκχύλισμα είναι πλούσιο σε καροτίνη και βιταμίνη C.

Κανέλα:  Μπορεί ήδη να προσθέτεις κανέλα στο γιαούρτι ή το πλιγούρι βρώμης σου, καθώς είναι γεμάτη γεύση και άρωμα. Ένας ακόμη λόγος, είναι ότι μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης, εξισορροπώντας τα αντίστοιχα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Η κανέλα είναι ο καλύτερος τρόπος να αντισταθμίσεις την ποσότητα ζάχαρης που βάζεις στο πιάτο σου και να γλιτώσεις μερικές θερμίδες κι από εκεί.

Αμύγδαλα: Αν ψάχνεις για το πιο υγιεινό ξηρό καρπό ως topping στο μπολ με το γιαούρτι σου, ψήφισε αμύγδαλα! Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και μαγνήσιο ενώ παράλληλα μειώνουν και προλαμβάνουν τη χοληστερίνη.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT