A Journey to Pearls από τον Οίκο ZOLOTAS

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, βρίσκεται το κεντρικό κατάστημα του οίκου ZOLOTAS. Η ιστορία του οίκου ξεκινά το 1895 όπου ο Ευθύμιος Ζολώτας άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην οδό Αιόλου. Το πάθος και η δημιουργικότητά του έμελλαν να χαράξουν μια χρυσή πορεία στην τέχνη της ελληνικής κοσμηματοποιίας. Προσωπικότητες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Elizabeth Taylor και η Catherine Deneuve ανακάλυψαν και τίμησαν τις χρυσές δημιουργίες που αντανακλούν τη λάμψη της ελληνικής πολυτέλειας. Σε αυτό το υπέροχο κτίριο ο οίκος ZOLOTAS παρουσιάζει μια μοναδική έκθεση σπάνιων μαργαριταριών από όλο τον κόσμο με τίτλο “A Journey to Pearls” .

Τα μαργαριτάρια από αρχαίων χρόνων συμβολίζουν την αγνή και τέλεια ομορφιά, την αθωότητα, την θεά Αφροδίτη και γενικότερα τη γυναίκα. Ο Οίκος ΖOLOTAS ως «λάτρης» της γυναικείας φύσης, προσκαλεί όλες τις σύγχρονες μούσες, και όχι μόνο, σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στον κόσμο των μαργαριταριών, να ανακαλύψετε τις νέες συλλογές του οίκου, που είναι εμπνευσμένες από την λιτότητα και την θηλυκότητα που εκπέμπουν τα μαργαριτάρια, σε προσιτές τιμές.

Σχεδιασμένη σαν ένα ταξίδι, η έκθεση θα σας μεταφέρει σε μαγικά εδάφη για να εξερευνηθούν μαργαριτάρια όλων των αποχρώσεων σε εξαίσιες μορφές. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού μύησης πέρα από τα σύνορα, αλλά και δια μέσου των αιώνων, θα ανακαλύψετε την ιστορία των κοσμημάτων του οίκου, που συνδέεται με το πιο μυστηριώδες στολίδι της απ' όλα, το μαργαριτάρι.

Κυριαρχώντας μέσα από την τέχνη του που φροντίζει τη σκιά και το φως, ο χρυσοχόος θα αποκαλύψει μερικά από τα μυστήρια που περιλαμβάνουν τη δημιουργία των αιώνια γυναικείων κομψοτεχνημάτων προσφέροντας σας σύγχρονες ερμηνείες που εμπνεύστηκαν από θαλάσσιους θησαυρούς. Τα μαργαριτάρια ανέκαθεν συμβολίζουν από την αρχαιότητα την θεά Αφροδίτη, την θηλυκότητα και την αγάπη.

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες μερικές ξεχωριστές δημιουργίες.

Διάρκεια έκθεσης:

Πέμπτη 12 Ιουνίου – Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Κεντρικό Κατάστημα ZOLOTAS:

Πανεπιστημίου 10, 10671 Αθήνα                                                                                       

Ιδιωτικές ξεναγήσεις:

Τηλ: 210 36 01 272

e-mail : [email protected]

Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης:

Δευτέρα/Τετάρτη/Σάββατο 11.00-16.00

Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 11.00-19.00

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT