Υπάρχει κάτι που κρατάει για πάντα…

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Αυτή είναι μια διαπίστωση που συνήθως την κάνεις the hard way, που λένε. Τότε που πλέον το «πάντα» γίνεται συνώνυμο του «ποτέ ξανά» και το «τίποτα» είναι απόλυτο. Είναι αυτό που σου λένε όσοι το πέρασαν πριν από σένα για να σε προειδοποιήσουν για συναισθήματα που νομοτελειακά θα ακολουθήσουν, αλλά είσαι πολύ χαμένος στην αισιοδοξία που σου δίνει η στιγμή και αρνείσαι να συνειδητοποιήσεις ότι σε όλα, μα σε όλα, υπάρχει πάντα ένα τέλος. Χάλια, ε;

Κι όμως, αν το σκεφτείς, η θέση αυτή δεν είναι καθόλου απαισιόδοξη. Δεν είναι μόνο το καλό που δεν κρατάει για πάντα. Είναι και το κακό. Δεν είναι μόνο η ευτυχία που δεν κρατάει για πάντα. Είναι και η δυστυχία. Δεν είναι μόνο το φως που αργοσβήνει. Eίναι και το σκοτάδι που γίνεται πιο διάφανο. Δεν είναι μόνο η χαρά που χτυπάς ξύλο για να μην τελειώσει. Είναι και η λύπη.

Κι όμως, αυτό δεν σου το λέει κανείς. Σε αυτόν τον παράξενο κόσμο είναι όλοι πρόθυμοι να σε προειδοποιήσουν για το κακό που έρχεται, αλλά κανείς δεν σε προετοιμάζει για την ευτυχία που μπορεί να ζήσεις.

Καθώς μεγαλώνεις, ακούς «πρόσεχε» πολύ περισσότερο απ’ όσο ακούς «προχώρα» και «σταμάτα» πολύ περισσότερο απ’ όσο ακούς «τρέχα». Σαν να είναι η ζωή μια τεράστια πρίζα, στην οποία θα βάλεις ανίδεος και αφελής το δάχτυλό σου και θα καείς. Αλλά τίποτα δεν κρατάει για πάντα και αυτό ισχύει και για το φόβο. Και για το ψέμα. Και για τη θλίψη. Και για την πίκρα. Και για το θυμό.

Ή μάλλον υπάρχει κάτι που κρατάει για πάντα. Η δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας να ξεκινάμε συνέχεια καινούρια πράγματα που δεν θα κρατήσουν για πάντα. Κι ας το ξέρουμε… Κι ας μας προειδοποίησαν… Η δύναμη που έχουμε να δημιουργούμε «νέα ξεκινήματα», ακόμα κι όταν γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα βάζουμε και «νέους επιλόγους». Αυτή, όμως, είναι η μαγεία της ζωής και είναι αυτή που μας κρατάει ζωντανούς «για πάντα».

Υ.Γ. Η επανακυκλοφορία της Γυναίκας , για μας που κάνουμε αυτή τη δουλειά, είναι ένα γεγονός κομβικό. Η Γυναίκα είναι ένας ιστορικός τίτλος και στην πραγματικότητα το μοναδικό ελληνικό γυναικείο περιοδικό, με την έννοια ότι ιδρύθηκε και στήθηκε βασισμένο στις ανάγκες των Ελληνίδων αναγνωστριών. Ένα περιοδικό-σύμβολο που εξελίχθηκε μαζί με την εποχή του και τις αναγνώστριές του, για να φτάσει να θεωρείται το πιο iconic έντυπο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η Γυναίκα , λοιπόν, επανακυκλοφορεί μετά από ένα πολύ σύντομο διάλειμμα, και μάλιστα στο φυσικό της χώρο, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ως ένθετο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝ Η. Με τίτλο «Επιστροφή στην Κλασική Αξία», η Γυναίκα φιλοδοξεί να συνεχίσει να είναι το αγαπημένο περιοδικό των Ελληνίδων, ακόμα πιο πλούσια και ανανεωμένη, αφιερωμένη όχι μόνο στη μόδα και την ομορφιά αλλά και στους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που αξίζει να γνωρίσεις, τους ανθρώπους που αξίζει να διαβάσεις τις ιστορίες τους, τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν.

Καλώς ορίσατε στη νέα εποχή της Ελληνίδας ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Τιμή μας…

Νάνσυ Ζαμπέτογλου

Υπάρχει κάτι που κρατάει για πάντα…-1

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT