Η Lena Dunham μιλά για πρώτη φορά για την δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης

Η Lena Dunham μιλά για πρώτη φορά για την δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το σοκαριστικό γεγονός ενός 22χρονου, ονόματι Elliot Rodger, που σκότωσε 6 άτομα αφήνοντας παρακαταθήκη ένα ανατριχιαστικό σεξιστικό «μανιφέστο», δηλώνοντας έτοιμος να εκδικηθεί κάθε γυναίκα που τον απέρριψε, ο κόσμος του internet και των social media πήρε φωτιά, από αναρτήσεις ενάντια στο μισογυνισμό, ενώ στο Twitter δημιουργήθηκε ξεχωριστό θέμα (#YesAllWomen), ώστε οι χρήστες να μοιραστούν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το φαινόμενο του μισογυνισμού αλλά και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο 22χρονος φοιτητής Έλιοτ Ρότζερ, γιος σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα της νότιας Καλιφόρνιας, έπασχε από ψυχικά προβλήματα, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε άλλους τρεις το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Ίσλα Βίστα κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Σε βίντεο που είχε αναρτήσει ο δράστης στο YouTube λίγο πριν από την πράξη του, εκφράζει παράπονα για την μοναξιά του, την απόρριψή του από τις γυναίκες και περιγράφει τα σχέδιά του να σκοτώσει εκείνους που θεωρεί ότι τον απορρίπτουν κι όσους νομίζουν ότι η ζωή τους είναι καλύτερη από τη δική του. Προειδοποιεί μάλιστα ότι θα πάρει εκδίκηση επειδή στα 22 του είναι ακόμη παρθένος.

Η Lena Dunham, χωρίς να αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός, εκμυστηρεύτηκε για πρώτη φορά στον προσωπικό της λογαριασμό, τη δική της τρομακτική εμπειρία, όταν στο σχολείο ένα αγόρι την είχε εκφοβήσει αν δεν «δεχόταν την αγάπη του».

Συγκεκριμένα, το tweet της 28χρονης που αγαπήσαμε μέσα από την  επιτυχημένης σειρά Girls, ανέφερε πως: «Μακάρι να μην είχα δει το βίντεο του δράστη. Στο γυμνάσιο ένα αρκετά διαταραγμένο άτομο μου είχε πει πως αν δεν αποφάσιζα να τον αγαπήσω, θα με ανάγκαζε, συνεχίζοντας με μια σειρά πολύ γραφικών απειλών»,  ενώ εξήγησε σε άλλο της tweet πως: «Το σχολείο μου το αντιμετώπισε γρήγορα, ποτέ δεν υπονόησαν πως εγώ τον είχα προκαλέσει. Εύχομαι κάθε γυναίκα να έχει την αντιμετώπιση που είχα εγώ από το σχολείο μου».

Μπορεί η Lena Dunham να μπόρεσε να βρει το δίκιο της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως άλλες γυναίκες είχαν την ίδια τύχη με εκείνη. Η τραγουδίστρια Aimee Mann, που μοιράστηκε την δική της βασανιστική ιστορία στο thread της διαδικτυακής εκστρατείας #YesAllWomen, έγραψε πως: «Όταν ανέφερα μια επίθεση κι απόπειρα βιασμού, ο αστυνομικός με ρώτησε "Λοιπόν, τι φόραγες;”» και συνέχισε λέγοντας «Πολλοί υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη ερώτηση είναι τυπική σε μια τέτοια αστυνομική αναφορά. Το ίδιο ρωτάνε και τα θύματα αρσενικού γένους;», καταλήγει εύστοχα η τραγουδίστρια. 

Στο ίδιο θέμα απάντησε και η Sophia Bush: «Δε θα έπρεπε να κρατάω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου σαν όπλο και να κοιτάω πίσω μου κάθε λίγα λεπτά όταν περπατάω μόνη μου τα βράδια», ενώ η ηθοποιός Mary Elizabeth Winstead έγραψε πως: «Πολύ συχνά λόγω του ότι είμαι ευγενική οι άντρες με παρεξηγούν νομίζοντας πως τους φλερτάρω».

Την εκστρατεία όμως φαίνεται  να υποστηρίζει όχι μόνο ο γυναικείος πληθυσμός, αλλά και ο αντρικός, όπως ο ηθοποιός James Van Der Beek, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «#YesAllWomen, γιατί η αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας ανυψώνει όλους».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT