Η κρυφή ερωτική ζωή της Jackie Kennedy Ωνάση: Μια ζωή πέρα από κάθε φαντασία, γεμάτη πάθος και πάθη

Η κρυφή ερωτική ζωή της Jackie Kennedy Ωνάση: Μια ζωή πέρα από κάθε φαντασία, γεμάτη πάθος και πάθη

9' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά έχουν ειπωθεί για την θυελλώδη ερωτική ζωή του 35ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, John F. Kennedy, ο οποίος αποκαλείται από πολλούς, ως ο πιο «γυναικάς» Πρόεδρος στην ιστορία των αμερικανών προέδρων. 

Σύμφωνα με τον Robert P. Watson, έναν ιστορικό που έχει εντρυφήσει στις σεξουαλικές απιστίες των πρώην Προέδρων των Η.Π.Α, από τον Thomas Jefferson έως τον Bill Clinton, οι ερωτοτροπίες του John Kennedy με πλήθος εντυπωσιακών γυναικών, συμπεριλαμβανομένου της κινηματογραφικής θεάς, Marilyn Monroe, θεωρούνται απλά θρυλικές.

Κι όμως, παρά την δημόσια persona της, ως η κομψή, γοητευτική, χαριτωμένη και κυρίως απόμακρη σύζυγος του πρώην προέδρου, η Jackie Kennedy, φαίνεται πως ανταγωνιζόταν επάξια τον άντρα της στο παιχνίδι των ερωτικών κατακτήσεων.

Ένα βιβλίο που έρχεται να ρίξει φως στην ταραχώδη ερωτική ζωή την πρώην Πρώτης Κυρίας των Η.Π.Α:

Μπορεί να είναι γνωστή η παράνομη σχέση της με τον αδερφό του συζύγου της, Bobby Kennedy, μετά την δολοφονία του προέδρου το 1963, όμως σύμφωνα με το αποκαλυπτικό βιβλίο «Jacqueline Kennedy Onassis, A Life Beyond Her Wildest Dreams», που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου, αυτό δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά ερωτικών επαφών της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγημένες από την ανάγκη της για πάθος, αλλά και εκδίκηση.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Darwin Porter και Danforth Prince, με 20 celebrity exposes στο ενεργητικό τους, ξετυλίγοντας το μίτο της ιστορίας, ανακάλυψαν πως η Jackie Kennedy, σε αντίθεση με την έκδηλη ερωτική ζωή του άντρα της, κρατούσε τη δική της κρυφή και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι ανακάλυψαν, πως εκτός από τον παντρεμένο αδερφό του πρώην προέδρου,Bobby, η Jackie είχε παράνομη σχέση και με τον μικρότερο αδερφό του , Edward «Ted» Kennedy (επίσης παντρεμένο), τόσο κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Bobby, όσο και μετά το θάνατό του από τις σφαίρες του Παλαιστίνιου Sirhan Sirhan στις 5 Ιουνίου του 1968.

Στις σελίδες του αποκαλυπτικού βιβλίου, που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων, αναφέρεται ξεκάθαρα ο έρωτας του Ted για τα μάτια της γοητευτικής Jackie. Στο προσωπικό του ημερολόγιο που ήρθε στη δημοσιότητα το 2010 μαζί με άλλα παλαιότερα απόρρητα έγγραφα από το FBI, έγραφε ξεκάθαρα για τον έρωτα και την αποφασιστικότητα του να την κατακτήσει. «Την ερωτεύτηκα εξ αρχής, και συνέχισα να είμαι ερωτευμένος μαζί της για καιρό», είχε πει στον David Powers, Ειδικό Βοηθό του JFK. «Όταν πέθανε ο Jack, ήξερα πως βλεπόταν με τον Bobby, μα αυτό δε με σταμάτησε. Ο Bobby δεν μπορούσε να είναι μαζί της συνέχεια».

Διαλέγοντας μόνο την αφρόκρεμα:

Εκτός όμως από τα ενδοοικογενειακά ειδύλλια, φαίνεται πως η  Jackie Kennedy είχε κι εκείνη, όπως ο άντρας της, τις δικές της επιτυχίες με μεγάλους κινηματογραφικούς αστέρες και γόηδες της εποχής της, μεταξύ των οποίων, τους Warren Beatty, Peter Lawford, Paul Newman, Gregory Peck καθώς και τον θρύλο της μουσικής Frank Sinatra . Φυσικά δεν έλειψαν και μερικές πικάντικες ερωτικές συνευρέσεις  με τους γοητευτικούς σταρ της μεγάλης οθόνης William Holden και Marlon Brando.

Στο προσχέδιο της αυτοβιογραφίας του, «Songs My Mother Taught Me», ο Marlin Brando αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη βραδιά του 1964. Ο ίδιος και η Jackie μετά από μια συνάντηση στο Jockey Club in Washington, όπου το αλκοόλ έρεε άφθονο, κυνηγημένοι από τους paparazzi, ξεγλίστρησαν από την πίσω πόρτα της λέσχης και  βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι της Jackie. Εκεί αφού δείπνησαν λιτά, με μια απλή ομελέτα δια χειρός Brando, η γοητευτική Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, χαμήλωσε τα φώτα και έβαλε στο πικάπ να παίζει το τραγούδι «Danke Schoen». Υπό τους ήχους της φωνής του Wayne Newton, χορέψανε chic-to-chic, με την Jackie να λικνίζει αισθησιακά «πιέζοντας τους μηρούς της πάνω στο κορμί μου», όπως σημείωνε στα απομνημονεύματά του. Το ένα έφερε το άλλο, και οι δυο τους βρέθηκαν να φιλιούνται όλο έξαψη στον καναπέ του σαλονιού. Κι επειδή εκείνος δεν  έκανε την κίνηση να μεταφέρουν την  παθιασμένη τους συνεύρεση στο υπνοδωμάτιο, η Jackie πήρε την κατάσταση στα χέρια της κι έκανε την μαγική ερώτηση: «Θα ήθελες να μείνεις εδώ για απόψε;», τον ρώτησε. «Νόμιζα πως δεν θα με ρώταγες ποτέ», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του, που δεν χωρούσε αμφιβολίες για τα επακόλουθα.

«Τόσο ο Jack, όσο και εκείνη λάτρευαν τα κουτσομπολιά και μπορούσαν να μιλάνε για ώρες για τη σεξουαλική ζωή άλλων ατόμων. Αλλά νομίζω πως, ακόμη κι αν δεν της φαινόταν, η Jackie έβλεπε το σεξ με τον ίδιο τρόπο που το έβλεπε και ο Jack. Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαν να παίξουν καλά και οι δυο. Στον κόσμο τους η απιστία δεν είχε καμία σημασία. Ο δικός τους κόσμος ήταν φτιαγμένος από χρήμα και εξουσία, όμως δεν θα μπορούσες να πεις κάτι τέτοιο στον αμερικανικό λαό. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να το πιστέψουν», έγραφε στα απομνημονεύματά τoυ o Gore Vidal, στενός φίλος της Jackie. 

Οι ερωτικές περιπτύξεις όμως της Jacqueline Bouvier , ξεκίνησαν πολύ πριν τον γάμο της με τον JFK. Ήταν 1947, όταν εκείνη μαζί με την μικρότερη αδερφή της Lee Bouvier, ξεκίνησαν να αποπλανήσουν όσους περισσότερους άντρες μπορούσαν στο Rhode Island. Φυσικά με την προϋπόθεση πως ήταν πλούσιοι, ή γόνοι πλουσίων οικογενειών.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα η Jackie, που είχε βάλει σκοπό να ολοκληρώσει για πρώτη φορά τις σχέσεις της με κάποιον άντρα, ακολουθώντας τα χνάρια της αδερφής της, οδηγούσε μια κατάμαυρη κάμπριο Mercury, και είχε δηλώσει στον έμπιστο φίλο της, Gore Vidal: «Σκοπεύω να ξελογιάσω πολλούς άντρες στο πίσω κάθισμα του αμαξιού μου».

Η Jackie στην Πόλη του Φωτός:

Λίγο καιρό αργότερα, η Jackie κατάφερε να πείσει τον πατέρα της να την αφήσει να σπουδάσει στο Παρίσι. Η άφιξή της εκεί σηματοδότησε την ένταξή της στην αφρόκρεμα της διεθνούς σκηνής, γεμάτη εκλεπτυσμένους πρίγκιπες, διεφθαρμένους εκατομμυριούχους, ισχυρούς πολιτικούς, συγγραφείς, μουσικούς και χορευτές. Συνήθιζε μάλιστα να πίνει καθημερινά το cocktail της στο μπαρ του ξενοδοχείου Ritz, καπνίζοντας Gauloise, και «με την συνοδεία ενός διαφορετικού άντρα τη φορά» συμπληρώνει o Gore Vidal .

Οι συγγραφείς του βιβλίου, αναφέρονται επίσης στη βιογραφία «All too Human», του Edward Klein, παλαιότερου συντάκτη του New York Times Magazine, oποίος ρωτώντας πάνω από 300 άτομα, ανακάλυψε πως η πρώτη ολοκληρωμένη σχέση της Jackie, ήταν με τον John P. Marquand Jr. γιο του διάσημου και βραβευμένου με Pulitzer λογοτέχνη, John Marquand. Σύμφωνα με τον Klein: «Οι δυο του περιπλανήθηκαν στην Left Bank, έχοντας πιει μερικά Grasshoppers -το αγαπημένο καλοκαιρινό κοκτέιλ της Jackie- με κατεύθυνση το σπίτι της. Το πάθος τους όμως ήταν τέτοιο, που βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι στο ασανσέρ του διαμερίσματος όπου διέμενε. Σε εκείνο το ασανσέρ η Jackie έπαψε να είναι μια demi-vierge, μια σχεδόν παρθένα». Το ζευγάρι ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, όμως ο έρωτας τους τελείωσε άδοξα όταν η μητέρα της Jackie, Janet Auchincloss, έβαλε φρένο στα όνειρα των δύο νέων, αποδοκιμάζοντας την σχέση τους και επιμένοντας πως οι κόρες της θα παντρεύονταν μόνο ευκατάστατους άντρες.    

Ο Jack, η Jackie και οι ερωτικές τους ατασθαλίες

Το ζεύγος Kennedy γνωρίστηκε όταν ο JFK ήταν ένας απλός γερουσιαστής και όπως αναφέρεται στο βιβλίο σύμφωνα με μαρτυρία του στενού του φίλου, Lem Billing,  συνήθιζε να την ξελογιάζει στο πίσω μέρος της δίπορτης Plymouth του. «Μια νύχτα ένας αστυνομικός σταμάτησε δίπλα τους ρίχνοντας φως στο νεαρό ζευγάρι. Ο Jack είχε αφαιρέσει το στηθόδεσμο της και έπαιζε με τα στήθη της. Όταν ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ποιόν είχε απέναντί του, αποκρίθηκε ”Κάντε δουλειά σας γερουσιαστά”, ζήτησε συγνώμη και απομακρύνθηκε τρέχοντας». Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953, και η Jackie περιστοιχιζόταν  από τρεις αδερφούς που ήταν γραφτό να την ερωτευτούν κι εκείνη να αγαπήσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Παρ’ όλα αυτά όμως, κι ενώ φαινόταν πως είχε όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει, ο παράδεισος της οικογένειας Kennedy, έκρυβε τις δικές του παγίδες. Τα φλερτ, τα πάθη και οι ερωμένες του John Kennedy, μεταξύ των οποίων η Marilyn Monroe, η Betty Grable,η  Sophia Loren, η Jean Simmons, η Lee Remick, η Pamela Turnure και η Mary Pinchot Meyer, την έκαναν να αποζητά διακαώς εκδίκηση. Το σύντομο φλερτ της με τον William Holden, ήταν όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος «ένας τρόπος να πάρει εκδίκηση από τον Jack» .

Η Jackie βαθιά μέσα της ήξερε πως αυτές οι γυναίκες δεν πλησίαζαν τον Kennedy για την φήμη του ως εραστή, αλλά μάλλον για την δύναμη και την εξουσία που κατείχε. Είχε εκμυστηρευτεί στον Vidal, πως «Ο Jack δεν ήταν και σπουδαίος εραστής. Ήθελε ένα στα γρήγορα και μετά ξανάπιανε το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιο ανόητο πολιτικό. Όταν επιτέλους καταφέρναμε να κάνουμε έρωτα μαζί, τελειώνοντας γυρνούσε πλευρό και αποκοιμιόταν αμέσως. Κι εγώ κατέληγα να ακούω τα ροχαλητά του πολλές φορές κλαίγοντας και νιώθοντας ανολοκλήρωτη σαν γυναίκα».

Λίγο καιρό αργότερα, μετά από έναν θορυβώδη καυγά του ζευγαριού, ο Kennedy την εισήγαγε σχεδόν με τη βία στην Valleyhead Clinic in Carlisle της Μασαχουσέτης, όπου υπέστη τρία βάναυσα ηλεκτροσόκ, ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Γυρνώντας πίσω στο σπίτι, η σύζυγος του μέλλοντα προέδρου των Η.Π.Α, ένιωθε ανίσχυρη, ακόμη πιο θλιμμένη και φλέρταρε με την ιδέα της αυτοκτονίας, σκεφτόμενη να κόψει τις φλέβες της.

Η γέννηση της κόρης της, Caroline, τον Νοέμβριο του 1957 και αργότερα του γιού της, John, έδωσαν νέα πνοή και νέο νόημα στη ζωή της. Δεν ήταν λίγες όμως οι φορές που άφηνε τα παιδία στην προσοχή της γκουβερνάντας τους, για να κυνηγήσει τις δικές της ερωτικές περιπέτειες. Όχι πως αυτό έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον Kennedy, αφού η δικές του ερωτικές παρασπονδίες ήταν το καθημερινό καυτό κουτσομπολιό των tabloids της εποχής.

Το 1962 μετά και την θρυλική στιγμή που η Merylin Monroe τραγούδησε στον Kennedy το «Ηappy Birthday Mr. President» η Jackie πήγε διακοπές μακράς διάρκειας στη Νότια Ιταλία, φιλοξενούμενη του Gianni Agnelli, προέδρου της FIAT.

Μια ζωή πέρα από τρελά της όνειρα:

Το Νοέμβρη του 1963 o θάνατος χτύπησε την πόρτα της οικογένειας Kennedy, με την είδηση της δολοφονίας του JFK και την εικόνα της Jackie με το ματωμένο ροζ ταγιέρ να προσπαθεί να ξεφύγει από τη προεδρική λιμουζίνα να κάνει τον γύρο του κόσμου. Λίγο καιρό μετά, ο αδερφός του,Bobby, που μετά το σκάνδαλο του Προέδρου με την Marylin Monroe, είχε πλησιάσει την ευάλωτη Jackie (αν και παντρεμένος), έσπευσε να την παρηγορήσει. Το σκάνδαλο έχει μείνει στην ιστορία με τους δυο τους να αγκαλιάζονται σφιχτά ακόμη και στις δημόσιες εμφανίσεις τους μέχρι την στυγερή δολοφονία και του δεύτερου γιου της οικογένειας Kennedy. Όμως στο παρασκήνιο η Jackie που μέχρι τότε φλέρταρε μυστικά και με τον νεώτερο γιο, αλλά εξ ίσου «γυναικοκατακτητή» της οικογένειας,Ted Kennedy, είχε ήδη αρχίσει να δείχνει το ενδιαφέρον της για πιο μεσογειακά «εδέσματα». Ο Ted προσπάθησε να την μεταπείσει για τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, για τον οποίο γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο βιβλίο και πραγματικά σοκαρίστηκε όταν εκείνη ανένδοτη  του ανακοίνωσε πως έφευγε με προορισμό την Αθήνα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του προγαμιαίου της συμβολαίου, με τον πιο ζόρικο διαπραγματευτή του κόσμου. Ο Ωνάσης και η Jackie παντρεύτηκαν το 1968 με «ανοιχτό» γάμο, κι έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο του το 1975.

Τα χρόνια που ακολούθησαν τον θάνατο του Έλληνα μεγιστάνα, βρήκαν το όνομα της  Jackie Ω στο πλάι πολλών και διαφόρων ανδρών, είτε εραστών , είτε φίλων. Μερικοί από αυτούς υπήρξαν ο αμερικανός καρτουνίστας Charles Addams,o δρ. Christian Barnard, ο πρώτος γιατρός που δοκίμασε μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο, ο άγγλος κωμικός Peter Cook, ο ποιητής Robert Lowell και ο λογοτέχνης Pete Hamill.

Παραμένοντας πάντα κομψή και αέρινη και συνάμα τόσο ανθρώπινη και παθιασμένη, η Jacqueline Lee (Bouvier) Kennedy Onassis, σίγουρα έζησε μια ζωή πέρα από τα πιο τρελά της όνειρα.

Μπακούρη Μαριλίνα

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT