Η νέα καριέρα του Brad Pitt στο ποτήρι σου

Η νέα καριέρα του Brad Pitt στο ποτήρι σου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Brad Pitt δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Wine Spectator πως: «Το να φτιάξεις ένα καλό κρασί είναι σχεδόν το ίδιο με το να κάνεις ένα χολιγουντιανό blockbuster», εξηγώντας πως χρησιμοποίησε τις γνώσεις που απέκτησε ως ηθοποιός και παραγωγός ταινιών στο νέο του οινοποιείο «Miraval Estate» της Προβηγκίας. 

Ο  50χρονος ηθοποιός, που αναγνωρίστηκε δύο φορές ως «ο πιο καυτός άντρας» από το περιοδικό People το1995 και το 2000, κατάφερε να παράγει το 2012 το πρώτο του κρασί, «Côtes de Provence Rosé Miraval», το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε την ίδια χρονιά ως «Το καλύτερο Rosé του κόσμου».

Λίγους μήνες πριν ο Brad και η Angelina είχαν αγοράσει το κτήμα 1000 στρεμμάτων κοντά στο χωριό Correns έναντι $58εκατομυρίων, αρχικά σαν οικογενειακό ησυχαστήριο, αλλά σύντομα αποφάσισαν να κυνηγήσουν το κοινό τους όνειρο: να παράγουν τη δική τους ποικιλία κρασιού: «Καλώς ή κακώς, δεδομένης της παρορμητικής μου φύσης, αν είναι να αναμειχθούμε με την οινοποιία, τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο κρασί που μπορούμε», αναφέρει στην συνέντευξή του ο σταρ, συμπληρώνοντας: «Σκέφτηκα να προσεγγίσουμε το project σαν να προσεγγίζαμε ένα φιλμ, δημιουργώντας κάτι που θα μας έκανε περιφανούς και που θα άρεσε στον κόσμο».

Και φαίνεται πως όσο περισσότερο εντρυφούσε στην διαδικασία ο Brad Pitt, τόσο περισσότερο τον συνάρπαζε: «Πλέον θεωρώ τον εαυτό μου κανονικό αγρότη. Με ενθουσιάζει να μαθαίνω για τη γη, για το καταλληλότερο χώμα για το αμπέλι, την καταλληλότερη μέρα τρύγου, τα επίπεδα της ζάχαρης, της οξύτητας, τη βροχή. Είναι μια τόσο διδακτική διαδικασία για μένα», δηλώνει με πάθος ο ηθοποιός, ενώ παράλληλα εξηγεί πως αυτή του η ενασχόληση τον κρατά γειωμένο, ξεφεύγοντας για λίγο από τους χαοτικούς ρυθμούς του Hollywood: «Εδώ μπορώ επιτέλους να θυμηθώ τον ήχο της σιωπής», λέει χαρακτηριστικά.

Το πρώτο κρασί της οικογένειας Pitt-Jolie, κοστίζει $32.77 και κοσμεί τα ράφια σε μερικές από τις διασημότερες κάβες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και του βρετανικού Berry Bros & Rudd, μιας από τις παλαιότερες κάβες της Βρετανίας, διάσημη για τις εκλεκτές της ποιότητες και τους εκλεκτούς της πελάτες, όπως τη Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth, και τον Πρίγκιπα Charles. Το μαγαζί  μάλιστα πρόσφατα ζήτησε νέα προμήθεια από το πλέον διάσημο «Κρασί των Stars». Στη Γαλλία τα πρώτα 6000 μπουκάλια που διατέθηκαν διαδικτυακά τον περασμένο Μάρτιο, εξαντλήθηκαν σε διάστημα μόλις πέντε ωρών.

Όμως το χολιγουντιανό ζευγάρι δε φαίνεται αποφασισμένο να επαναπαυθεί στις δάφνες του και όπως δήλωσε ο Brad Pitt στο περιοδικό, τώρα έχουν σκοπό να δοκιμάσουν να παράγουν και τη δική τους ποικιλία κόκκινου κρασιού και συμπληρώνει γελώντας: «Δώστε μας μόνο γύρω στα επτά χρόνια και θα δείτε».

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες το κτήμα και το κρασί του ηθοποιού. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT