Οι 6 συνήθειες των vegans που μπορείς να υιοθετήσεις, χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθείς το κρέας

Οι 6 συνήθειες των vegans που μπορείς να υιοθετήσεις, χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθείς το κρέας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολλούς φανατικούς του κρέατος, η διατροφή των vegan είναι αδιανόητη και σχεδόν απαγορευτική. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε πως ξέρουν να τρώνε σωστά, γεμίζοντας το πιάτο τους με προσεκτικά διαλεγμένα προϊόντα. Αν όμως μια αυστηρά vegan διαίτα σου φαίνεται υπερβολική, διάβασε μερικές από τις πιο απλές συνήθειές τους, τις οποίες θα έπρεπε να ενσωματώσεις κι εσύ στην καθημερινή σου διατροφή ακόμη κι αν περιλαμβάνει κρέας.

Αφήνοντας λοιπόν το κρέας της επιλογής σου στο πιάτο, δες με τι άλλο θα έπρεπε να εξοπλίσεις το καθημερινό σου γεύμα για μια ισορροπημένη και υγιή διατροφή:

Λαχανικά, λαχανικά και πάλι λαχανικά: Τη στιγμή που ένας vegan αποφασίζει να απαρνηθεί μια για πάντα το κρέας, φροντίζει να ενισχύει τη διατροφή του με άπειρα φρέσκα λαχανικά. Φρόντισε να προσθέτεις τουλάχιστον δύο λαχανικά σε κάθε γεύμα σου καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και σίδηρο. Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα και μαρούλι στο σάντουίτς σου, κομματάκια καρότο και αγγούρι στο burrito και ψημένα καρότα με σπαράγγια στα ζυμαρικά.

Πες αντίο στη μαγιονέζα: Δεδομένου ότι η μαγιονέζα φτιάχνεται από αυγά, για έναν vegan είναι απαγορευτική. Αυτό δε σημαίνει όμως πως τρώει το σάντουίτς του σκέτο κι άνοστο. Αντίθετα πολλοί χρησιμοποιούν αντί για μαγιονέζα χειροποίητο hummus, ταχίνι, φρέσκια σάλτσα pesto, μουστάρδα και μπαλσάμικο, που προσθέτουν υπέροχη γεύση στα φαγητά αποφεύγοντας παράλληλα τις περιττές θερμίδες.

Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση: Μπορεί να έχει γίνει πρόσφατα  vegan trend, όμως από παλιά οι χορτοφάγοι απολάμβαναν την πικάντικη γεύση και τα πολλά οφέλη που προσφέρουν τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση για χρόνια, όπως τα τουρσιά. Ενσωματώνονται εύκολα σε οποιαδήποτε δίαιτα, σε σαλάτες, σάντουιτς και tacos.

Μπαχάρια: Αντί να βασίζονται σε βούτυρο ή τυρί για να νοστιμέψουν τα πιάτα τους, προτιμούν ένα ισχυρότερο σύμμαχο, τα μπαχαρικά, τα οποία προσθέτουν πλούσιο άρωμα, γεύση, έχοντας ταυτόχρονα και πάρα πολλά οφέλη. Πιπέρι καγιέν, κόλιανδρο, φρέσκια πιπερόριζα και πολλά ακόμη προσφέρονται για να κάνουν και το πιο απλό φαγητό μια πανδαισία αρώματος και γεύσης.

Φτιάξ’ το μόνος σου:  Ακριβώς επειδή οι vegan δίνουν μια extra προσοχή στη διατροφή τους και δεδομένου ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά ζωικές παγίδες σε μορφή σκόνης, οι vegan συνήθως προτιμούν να φτιάχνουν το φαγητό τους μόνοι, με φρέσκα υλικά που εμπιστεύονται, κάτι  που είναι εξαιρετικό, δεδομένου ότι διαλέγουν περισσότερες υγιεινές τροφές και δεν κινδυνεύουν να πάρουν παραπάνω θερμίδες.

Αντάλλαξε το καθημερινό κρέας με κάποιο πρωτεϊνούχο φυτό: Δε χρειάζεται να το απαρνηθείς πλήρως. Αρκεί κάποιες φορές την εβδομάδα να διαλέγεις κάποιο φυτό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως φασόλια ή φακές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT