Kirsten Dunst: η μετάβασή της από child star σε μια λαμπερή πρωταγωνίστρια

Kirsten Dunst: η μετάβασή της από child star σε μια λαμπερή πρωταγωνίστρια

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τους περισσότερους σταρ που εμφανίζονται σε μια συνέντευξη μαζί με τη προσωπική τους συνοδεία, που περιλαμβάνει  ατζέντες, make up artists και έναν με δύο βοηθούς, η δημοσιογράφος Bella Blissett ξαφνιάστηκε ευχάριστα όταν είδε την 32χρονη ηθοποιό Kirsten Dunst να μπαίνει μόνη στο καφέ του Covent Garden του Λονδίνου και να συστήνεται με μια απλή χειραψία λέγοντας: «Γεια είμαι η Kirsten».

Η ζεστή και κωμική ηθοποιός βρίσκεται αυτήν τη περίοδο στο Λονδίνο ως το πρόσωπο της εταιρίας καλλυντικών L’Oreal Professionnel για να προωθήσει την νέα σειρά προϊόντων της εταιρίας. Ταυτόχρονα είναι σε αναζήτηση και ενός σπιτιού στο πολυσύχναστο λονδρέζικο κέντρο, ώστε εκείνη και ο σύντροφός της Garrett Hedlund, να μπορέσουν να μείνουν για το καλοκαίρι. Ο σταρ των ταινιών Tron βρίσκεται κι εκείνος στη βρετανική πρωτεύουσα για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Pan», όπου θα υποδύεται τον μοχθηρό antihero, Captain Hook.

«Έρχομαι χρόνια στο Λονδίνο, από τότε που ήμουν μικρή και θυμάμαι πως η μητέρα και ο αδερφός μου μού είχαν κάνει ολόκληρη ξενάγηση το 1994, την περίοδο που γυριζόταν η ταινία “Interview with the Vampire”», αναφέρει. Η Kristen εκείνη τη χρονιά ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα  για τον ρόλο της ως Claudia στην εμβληματική cult ταινία, συμπρωταγωνιστώντας στο πλάι δυο αντρών που θεωρούνται από τους ωραιότερους του Hollywood: τον Tom Cruise και τον Brad Pitt. Μάλιστα η 11χρονη τότε Kristen Dunst σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πως το να φιλήσει τον Brad ήταν απλά «αηδιαστικό».

Το ταλέντο της αμερικανίδας ηθοποιού, που από την ηλικία των 3 ετών ήταν κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας ως αυθεντικό child star, αναγνωρίστηκε μετά την ερμηνεία της στο «New York Stories» του Woody Allen το 1989 κι αργότερα στην ταινία «The Virgin Suicide» της Sofia Coppola το 1999, η οποία εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς. Ήταν η αμερικανίδα σκηνοθέτης αυτή που την βοήθησε, σύμφωνα με την ίδια, να κάνει την μετάβαση από παιδί σε ενήλικη ηθοποιό.

Έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 40 ταινίες στο πλάι σπουδαίων ηθοποιών, όπως την Julia Roberts στο «Χαμόγελο της Mona Lisa», τον Viggo Mortensen στο  «Two Faces of January», το οποίο γυρίστηκε στην Κρήτη, την Charlont Gainsbourg στη ταινία «Melancholia» του Lars Von Trier, καθώς φυσικά και τον Tobey Maguire στο «Spiderman», η πολυτάλαντη ηθοποιός δηλώνει πως: «Μου στέλνουν πάρα πολλά σενάρια. Προσπαθώ να διαβάζω τουλάχιστον ένα κάθε μέρα και προσπαθώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μέσα στο ρόλο και κατά πόσο αυτός ο χαρακτήρας μου μιλάει». 

Αν και δεν παραδέχεται πως η σχέση της με τον Garrett Hedlund οδεύει προς τα σκαλιά της εκκλησίας, εντούτοις εξηγεί πως η ιδέα της οικογένειας είναι κάτι που έχει στο μυαλό της εδώ και καιρό. «Νομίζω πως η βασική μου φιλοδοξία αυτή τη στιγμή είναι να κάνω δυο ή τρία παιδιά. Μου αρέσουν ονόματα όπως Lila,όμως θα είναι λίγο περίεργο γιατί έχω ήδη μια γάτα με αυτό το όνομα», σημειώνει γελώντας, και παράλληλα δηλώνει πως παρά τα όσα επιτάσσει το star system, δεν την φοβίζουν τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης.

Αν και δεν ήταν πάντα τόσο άνετη με την εικόνα της, φαίνεται πως η μανία των σταρς να δείχνουν πάντα αψεγάδιαστοι δεν την αγγίζει. «Νομίζω πως φτάνοντας τα 30 είχα ήδη ωριμάσει αρκετά. Όταν ήμουν μικρότερη συνήθιζα να αγχώνομαι για το φαγητό και τις θερμίδες. Τώρα νιώθω άνετα με το σώμα και τον εαυτό μου. Δεν είμαι τέλεια και συχνά τρώω junk food και καπνίζω». Παρ’ όλα αυτά φροντίζει να «ξεπλένει τα αμαρτωλά της σνακ» κάνοντας γυμναστική και χορό με την ηθοποιό και καλή της φίλη Isla Fisher στο γυμναστήριο της Tracy Anderson.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Το 2008, ενώ βρισκόταν σχεδόν συνέχεια κάτω από το φως των προβολέων και των φλας, η ηθοποιός δεν άντεξε την πίεση και εισήχθη στο Κέντρο Cirque Lodge treatment της Utah, με την διάγνωση κατάθλιψης. Λίγο καιρό μετά σε συνέντευξή της στην Ellen DeGeneres, εκμυστηρεύτηκε πως έχοντας περάσει τόσο καιρό σε μια τόσο  αδυσώπητα σκληρή βιομηχανία, ήθελε επιτέλους λίγο χρόνο για τον εαυτό της.

Σήμερα, 6 χρόνια μετά, έχοντας ξαναβρεί τους ρυθμούς της, αναφέρει: «Η καριέρα κάθε ηθοποιού έχει τα πάνω και τα κάτω της. Και αυτά τα «κάτω» μπορεί να σε ρίξουν πολύ ψυχολογικά. Υποθέτω πως αυτό που έμαθα είναι να μη στηρίζω την αυτοπεποίθησή μου στη δουλειά μου. Εκτός από αυτό, έμαθα πόσο σημαντική είναι για μένα η οικογένεια και οι στενοί μου φίλοι, οι οποίοι με στηρίζουν τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές μου».

«Με κάθε μου ταινία πάντα έχω τις αμφιβολίες αν θα αρέσει στο κοινό, όμως όσο μεγαλώνω τόσο πιο καθαρκτική είναι για μένα η κινηματογραφική διαδικασία. Πλέον νιώθω πολύ πιο συνδεδεμένη με την δουλειά μου και το διασκεδάζω περισσότερο», σημειώνει και παραδέχεται πως θα ήθελε αργότερα να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Quentin Tarantino.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT