Από σατανική μάγισσα σε ιστορική βασίλισσα: Η Angelina Jolie είναι η επόμενη Κλεοπάτρα

Από σατανική μάγισσα σε ιστορική βασίλισσα: Η Angelina Jolie είναι η επόμενη Κλεοπάτρα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που η ταινία  «Maleficent» σκαρφαλώνει με γοργά και σταθερά βήματα στο Νο1 του παγκοσμίου box office, η Angelina Jolie επιβεβαιώνει τις φήμες που την θέλουν την επόμενη Βασίλισσα του Νείλου, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως η Κλεοπάτρα να είναι ο τελευταίος της ρόλος.

«Το δουλεύουμε και έχουμε διάφορες ιδέες σχετικά με το σκηνοθέτη και το γενικότερο στήσιμο. Το σενάριο γράφεται από τον Eric Roth, καλό φίλο και υπέροχο σεναριογράφος», ανέφερε στη συνέντευξή της στην Edith Bowman του αμερικανικού Radio 5 live του BBC. Ο Roth ο οποίος δουλεύει πάνω στο σενάριο της ιστορικής ταινίας, έχει συνδέσει το όνομά του με ταινίες όπως  «Forest Gump» και «Γητευτής των Αλόγων», ενώ φημολογείται πως την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο βραβευμένος με Academy Award, Ang Lee.

Το όνομα της Angelina Jolie έχει συνδεθεί με την βασίλισσα Κλεοπάτρα από το 2010, όταν στη πρεμιέρα της ταινίας «Salt» είχε αναφέρει πως θα ήταν τιμή της να ενσαρκώσει τη βασίλισσα του Νείλου στην επερχόμενη βιογραφική ταινία. Η ιστορική ταινία θα είναι  βασισμένη στο βιβλίο της βραβευμένης με Pulitzer, Stacy Schiff, «Queen of the Nile: A life», η οποία δήλωσε στο New York Daily News για την ταινία πως: «Νομίζω πως θα είναι υπέροχη, έως και οσκαρική».

Λίγο καιρό πριν  το βιβλίο της συγγραφέως βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων και τη στιγμή που η νεώτερη ταινία της ηθοποιού,«Maleficent», ήδη σημειώνει τεράστια επιτυχία, η Angelina δήλωσε πως το να πετύχει τη σωστή μεταφορά του βιβλίου, στο πλάι σωστών συνεργατών, είναι κάτι αρκετά δύσκολο: « Η Κλεοπάτρα είναι δύσκολη. Είναι δύσκολο να την πετύχουμε με ακρίβεια, αλλά νομίζω πως προσανατολιζόμαστε σωστά. Φαντάζομαι πως η προετοιμασία για κάτι τέτοιο θα είναι τεράστια. Είναι από αυτά τα πράγματα που δίνεσαι ολόψυχα κι όταν τελειώνουν, τότε είναι ίσως και εκεί που τελειώνεις κι εσύ, με τον καλύτερο τρόπο».

Πρόσφατα, στην press conference της ταινίας Maleficent, η Jolie είχε αφήσει να εννοηθεί πως σκοπεύει να αφήσει την καριέρα της ως ηθοποιός σε δεύτερη μοίρα, ώστε να αφιερωθεί περισσότερο στο ανθρωπιστικό της έργο  και την σκηνοθεσία: «Είχα μια υπέροχη καριέρα μέχρι στιγμής και είμαι χαρούμενη με τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν να έχω να διηγηθώ τόσες πολλές ιστορίες και να δουλεύω για τόσο καιρό. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να επικεντρωθώ στη γραφή και τη σκηνοθεσία, μα πάνω απ’ όλα στη δουλειά μου με τα Ηνωμένα Έθνη και την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη Σεξουαλικής Βίας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT